Έκτακτο: Στην εισαγγελία Ρόδου η δημοτική αρχή για την ΔΕΥΑΡ

Από: newsroom
0 Σχόλιο

Στην εισαγγελία της Ρόδου μετέβη πριν λίγο η νέα δημοτική αρχή και κατέθεσε στοιχεία για έργα τα οποία έπρεπε να έχουν γίνει και τελικά δεν έγιναν. Αφορμή ήταν η βλάβη που συνέβη στο χωριό Αρχάγγελος.

Παραμένει ανοιχτό το θέμα των οικονομικών της εταιρείας και αν και εκεί κατατέθηκαν στοιχεία στην εισαγγελέα

Τι ανέφερε ο Αλέξανδρος Κολιάδης σε δηλώσεις του :

«Ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ έχει να κάνει με ένα πολιτικό ζήτημα πλέον. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, δεν είναι μόνο το θέμα της ΔΕΥΑΡ, είναι το γενικό σύνολο αυτή τη στιγμή, στο οποίο βρίσκεται ο Δήμος της Ρόδου. Δεν μιλάμε μόνο για τα οικονομικά, μιλάμε για την όλη διαχείριση.

Και δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να ενημερώσουμε την Εισαγγελία τι ακριβώς παραλάβαμε. Και για να δούμε με ποιό ακριβώς τρόπο θα κινηθούμε τις επόμενες μέρες. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Περιμένουμε την Εισαγγελία να μας πει πως ακριβώς θα κινηθούμε.

Εμείς θα φροντίσουμε με τους νομικούς αλλά και τους υπηρεσιακούς μας, να ανακαλύψουμε (γιατί καθημερινά ανακαλύπτουμε νέα πράγματα και ευρήματα) και πραγματικά σας λέω ότι έχει δημιουργήσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στη διαχείριση και τη διοίκηση του Δήμου.

Ο Δήμος της Ρόδου είναι ένας από τους ισχυρότερους που έχουμε στη χώρα μας. Και να είστε σίγουροι ότι έχουν ενημερωθεί κεντρικά στην Αθήνα και οι αρμόδιοι, η κυβέρνηση και οι υπουργοί για όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζουνε και τι ακριβώς έχει συμβεί στο νησί μας.

Θέλουμε έναν δήμο ισχυρό και δυνατό αλλά πάνω απ όλα να υπάρχει μια ισονομία απέναντι σε όλους τους πολίτες του νησιού μας. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν υπάρχουν ειδικές κατηγορίες πολιτών. Είμαστε όλοι ίσοι, απέναντι στο δήμο.

Πολύ σύντομα θα γνωρίζουν και όλοι οι πολίτες του νησιού τι ακριβώς έχει συμβεί. Θέλουμε τη διαφάνεια με ξεκάθαρες κουβέντες απέναντι στους πολίτες μας.»

Βαγιανός

“Μετά από τον αρχικό έλεγχο που διενεργήσαμε στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης, διαπιστώσαμε αποκλίσεις οι οποίες πλήττουν οικονομικά την επιχείρηση, αρκετών εκατομμυρίων. Σε συνεννόηση ζήτησα από το Δήμαρχο να δούμε το ενδεχόμενο να συναντηθούμε με τον Εισαγγελέα έτσι ώστε να μας κατευθύνει για τις επόμενες μας ενέργειες γιατί θεωρούμε ότι οι αποκλίσεις αυτές πλήττουν πέραν του οικονομικού τμήματος που συζητάμε αλλά και την αξιοπιστία της επιχείρησης αλλά προπάντων πλήττουν κοινωνικά στρώματα τα οποία έρχονται με συνέπεια και καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην επιχείρηση. Μετά από τη συζήτηση που είχαμε με την κα. Εισαγγελέα, μας ζήτησε συγκεκριμένους ελέγχους που πρέπει να κάνουμε και να εγκαταστήσουμε μία δομημένη επιστημονική και από τις δύο πλευρές και από το οικονομικό κομμάτι και από το νομικό που εμείς θα καταθέσουμε σύντομα για να έχουμε τα αποτελέσματα τους.”

 

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00