Αίτημα ένταξης σε καθεστώς αποζημίωσης και οικονομικής ενίσχυσης από τα άγρια ελάφια

Ζητείται η ένταξη των παραγωγών, σε καθεστώς DeMinimis με το ποσό των 3.000.000 €, για τη μερική αντιστάθμιση της απώλειας του αγροτικού εισοδήματος

Από admin
0 Σχόλιο

Την ένταξη σε καθεστώς αποζημίωσης και οικονομικής ενίσχυσης των παραγωγών της Ρόδου, λόγω ζημιών στις καλλιέργειες από τα άγρια ελάφια (Πλατώνι – Dama Dama), ζητά με έγγραφό  του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και Εντεταλμένος Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Στην επιστολή του ο κ. Ζαννετίδης αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους  έχει αυξηθεί ο αριθμός των ελαφιών και η παρουσία τους σε όλο το νησί, στις επιπτώσεις της αύξησης στη γεωργία και την κτηνοτροφία, αλλά και στην πρόκληση μεγάλου αριθμού τροχαίων ατυχημάτων με σοβαρούς τραυματισμούς.

 

Ο κ. Ζαννετίδης συνοδεύει την επιστολή του με πίνακες που αποτυπώνουν τις οικονομικές επιπτώσεις των ζημιών που προκαλούν τα ελάφια, με στοιχεία της τελευταίας 5ετίας,  καθώς και με το ΑΠ 301/28-3-2023  έγγραφο του Προϊσταμένου του Υποκαταστήματος του  Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών (ΕΛ.ΓΑ), όπου διαπιστώνεται το διαχρονικό πρόβλημα των ζημιών που προκαλούν τα ελάφια στις καλλιέργειες στη Ρόδο . Οι καλλιέργειες που πλήττονται είναι :

Οι καλλιέργειες οινάμπελων και επιτραπέζιων αμπελιών, οι υπαίθριες καλλιέργειες με τομάτες, καρπούζια , πεπόνια ,  πατάτες , φασόλια ,καθώς και οι μεγάλες αροτραίες  καλλιέργειες με σιτηρά και σανοδοτικά φυτά

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι,  η πρόσφατη υγειονομική κρίση σε συνδυασμό με την πρόσφατη ενεργειακή κρίση δημιούργησαν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για την επιβίωση των παραγωγών της Ρόδου, ο κ. Ζαννετίδης ζητά από τον Υπουργό  τη διερεύνηση της δυνατότητας ένταξης των παραγωγών της Ρόδου, για τις παραπάνω καλλιέργειες, σε καθεστώς DeMinimisμε το ποσό των 3.000.000 €, για τη μερική αντιστάθμιση της απώλειας του αγροτικού εισοδήματος.

Αίτημα Ένταξης σε Καθεστώς Αποζημίωσης και Οικονομικής Ενίσχυσης παραγωγών Ρόδου
ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΕΛΑΦΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟΥ
Πίνακες Οικονομικής Επίπτωσης απο ζημιές που προκαλούν τα αγρια Ελάφια στη Ρόδο

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.