Ανακοίνωση Βουλευτών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μελών εξεταστικής επιτροπής για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Από: newsroom
0 Σχόλιο

Είναι προσβλητικές για τη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη τον πόνο των οικογενειών τους και τη συλλογική απαίτηση της κοινωνίας για απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης, οι μεθοδεύσεις συγκάλυψης εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για διάχυση των ευθυνών είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται μάρτυρες με θητεία δεκαετίες πριν στον ΟΣΕ και το Υπουργείο Μεταφορών, ενώ την ίδια στιγμή αποκλείεται η πρόσκληση και κατάθεση μαρτύρων που κατείχαν θέσεις σε κρίσιμες χρονικές περιόδους άμεσα σχετιζόμενες με το σιδηροδρομικό δυστύχημα και η κατάθεση των οποίων θα ρίξει άπλετο φως στις ευθύνες και τις εγκληματικές ολιγωρίες και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

Είναι κρίσιμο να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπευθύνους και να κληθούν στην επιτροπή σημαντικοί μάρτυρες, όπως είναι οι κ.κ. Σπηλιόπουλος, Κατσιούλης, Γεροντήδου, Διακομανώλη, Γενηδούνιας, Λεβέντης, Βαρελάς και Τσικαλάκης.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα αγωνιστεί προκειμένου να αποτρέψουμε τη φίμωση τους και τη συντονισμένη προσπάθεια συγκάλυψης από τη Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, σχετικά με την εκ των υστέρων διαρροή εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την κατάθεση του Δημήτρη Ρέππα, ας σημειώσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία που το 2009 παρέδωσε τον ΟΣΕ με σωρευμένο χρέος 10,7 δισεκ. ευρώ, και ενώ το 2023 λειτουργούσε τον ΟΣΕ χωρίς δικλίδες ασφαλείας κυκλοφορίας και με κενές το 50% των θέσεων προσωπικού που ήταν πλήρως στελεχωμένες το 2010, στρέφεται τώρα εναντίον του ν. 3891/10 τον οποίο είχε …υπερψηφίσει!

 

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00