Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων

«Τα δικαιώματά μας βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο»

by newsroom
0 comment

Η απόπειρα υποκλοπής των προσωπικών δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, δεν είναι θέμα μόνο προσωπικό, είναι κυρίως βαθιά πολιτικό και συνιστά ένα ακόμα ρήγμα στα θεμέλια του πολιτεύματος της χώρας. Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα ευθείας υπονόμευσης της Δημοκρατίας παραπέμποντας σε τακτικές άλλων εποχών, που ο φόβος, η τρομοκράτηση και η ανασφάλεια ήταν κυρίαρχα στοιχεία της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Η προσπάθεια παγίδευσης και υποκλοπής των δεδομένων από το τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, λίγες ημέρες πριν από την εκλογή του, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αφού πρόκειται για τη χρονική περίοδο που το ΠΑΣΟΚ ανέκαμψε και δημοσκοπικά και στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Είναι εξόχως τρομακτικό σε μία σύγχρονη Δημοκρατία να παρακολουθούνται πολιτικοί αρχηγοί και να παραβιάζεται πληθώρα διατάξεων που κατοχυρώνουν τα Συνταγματικά Δικαιώματά μας όπως αυτό του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, του ιδιωτικού βίου αλλά και της ελεύθερης λειτουργίας των κομμάτων.

Είναι εξίσου τρομακτικό να παρακολουθούνται οι επικοινωνίες και τα προσωπικά δεδομένα ιδιωτών, όπως του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη, από ιδιωτικές εταιρείες και του οποίου η περίπτωση ανέδειξε για πρώτη φορά στη χώρα μας την υποκλοπή μέσω του λογισμικού «Predator».

Είναι ακόμα πιο τρομακτικό βέβαια ότι ουδέποτε δόθηκε ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας Γιώργου Καμίνη, εάν η Ελληνική Κυβέρνηση πρόκειται να λάβει μέτρα για να διασφαλιστούν τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών απέναντι σε κάθε κακόβουλο δράστη που χρησιμοποιεί το ελεύθερα εμπορεύσιμο λογισμικό παρακολούθησης «Predator».

Επί των ημερών της ΝΔ επετεύχθη η φίμωση της Δημοσιογραφίας όπως καταδεικνύουν οι Ευρωπαϊκοί δείκτες για την ελευθερία του λόγου. Τα δικαιώματά μας βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο. Πρέπει άμεσα να βγει στο φως η αλήθεια και να αποκαλυφθεί ποιοι κρύβονται πίσω από τις σκοτεινές αυτές μεθόδους και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν. Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει τα δικαιώματά μας.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news