Αυξήσεις στα τέλη, κατασχέσεις και δεσμεύσεις μισθών σε πολίτες ανακοίνωσε ο Χαλκιάς

Από: newsroom
0 Σχόλιο

Αρχικά να σημειώσουμε ότι ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Χαλκιάς θα πρέπει να φροντίσει να καλεί σε συνεντεύξεις τύπου όλους τους δημοσιογράφους και όχι μόνο αυτούς που του χαϊδεύουνε τον δήμαρχο Κολιάδη και τα δικά του αυτιά.

Είναι υποχρεωμένος να καλεί όλους τους δημοσιογράφους και να παρέχει σωστή ενημέρωση.Είτε του αρέσει είτε όχι.

Μέρες μαύρες θα ζήσει ο ροδιακός λαός και θα βρεθεί αντιμέτωπος ακόμα και με κατάσχεση εις χείρας τρίτων, σε άλλες περιπτώσεις θα προχωρήσει ο Κολιάδης σε κατάσχεση ακίνητης περιουσίας, σε άλλη περίπτωση σε δέσμευση εσόδων, μισθών.

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η αναφορά που έκανε ο Αντώνης Καμπουράκης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμόσεις την τακτική του Σόιμπλε και να γίνεις ένας φοροεισπράκτορας αμείλικτος χωρίς να έχεις υπολογίσει την οικονομική κατάσταση του κάθε σπιτικού και του κάθε Ροδίτη. Χρειάζεται να γίνεις και λίγο Ντελόρ για να ισορροπήσεις τα πράγματα.

Όλα αυτά για να εισπράξει τα οφειλόμενα ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Κώστας Χαλκιάς.  Να σημειώσουμε ότι ο Αντώνης Καμπουράκης είχε προβεί σε γενναία μείωση των τελών προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά. Αυτό όπως καταλαβαίνετε πάει πλέον περίπατο και το ραβασάκι αργά η γρήγορα θα φτάσει στο γραμματοκιβώτιο του κάθε ενός.

Όπώς σήμερα γράφει η έγκριτη εφημερίδα Δημοκρατική και ο Δαμιανός Αθανασίου κατά τα λόγια του Κώστα Χαλκιά.

Θα επιχειρήσουμε να εισπράξουμε τα τρέχοντα (όσα δεν έχουν εισπραχθεί ή έχει καθυστερήσει κατά πολύ η είσπραξή τους) θα επιχειρήσουμε επίσης να εξορθολογίσουμε συνολικά τους αριθμούς σε σχέση με τα οφειλούμενα προς τον Δήμο Ρόδου, λαμβάνοντας υπόψη ποια έχουν υποπέσει σε παραγραφή (ανάλογα με το είδος της οφειλής κ.λπ.) και βεβαίως, πρέπει να δούμε τις οριστικές επισφάλειες.

Υπάρχουν ποσά τα οποία δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή και δεν θα τα διαγράψουμε –όμως αν γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ (επειδή ο οφειλέτης είναι αφερέγγυος, είτε έχει πτωχεύσει, είτε είναι αδύνατον να ευρεθεί) σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν μπορούμε να προσδοκάμε ότι θα εισπράξουμε αυτά τα χρήματα ή να τα συνυπολογίζουμε στους προϋπολογισμούς μας.

Δεν θα απεμπολήσουμε το δικαίωμα να τα εισπράξουμε εάν και εφόσον αποκτήσουμε τη δυνατότητα αλλά όταν καταρτίζουμε προϋπολογισμούς, θα πρέπει να ξέρουμε τι είναι αυτό που είναι δεκτικό είσπραξης και τι είναι αυτό που είναι ανεπίδεκτο είσπραξης. Όχι να καταρτίζουμε προϋπολογισμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων και στη συνέχεια η εκτέλεση να φτάνει στο 1/3.

Οι προϋπολογισμοί πρέπει να είναι εργαλείο, που να απεικονίζει την πραγματικότητα. Και πρέπει στα ζητήματα αυτά, να πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας…».

Ερωτηθείς σε ποιους τρόπους θα προσφύγει ο Δήμος Ρόδου για να εισπράξει τα οφειλόμενα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών δήλωσε:

«Όποιοι τρόποι προβλέπονται συνολικά! Ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, είναι ένα νομοθέτημα που προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες και οφείλουμε να τις εξαντλήσουμε –ανά περίπτωση. Σε άλλες περιπτώσεις θα κάνεις κατάσχεση εις χείρας τρίτων, σε άλλες θα προχωρήσεις σε κατάσχεση ακίνητης περιουσίας, σε άλλη σε δέσμευση εσόδων, μισθών κ.λπ. Και βέβαια τα κριτήρια δεν είναι για όλους τα ίδια.

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00