Αυταρχικές πολιτικές από την γενική γραμματέα στο δήμο Ρόδου.

Από admin
0 Σχόλιο

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Χτες το μεσημέρι λάβαμε στα υπηρεσιακά email ένα ραβασάκι που αποδεικνύει ότι η εργοδοσία είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κακώς θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ρόδου είναι «ιθαγενείς που αγοράζουν καθρεφτάκια», ώστε να συμμορφώνονται «εις τα υποδείξεις» της. Βέβαια, λίγες είναι οι μέρες της στην εξουσία.

Το ραβασάκι για αναστολή χορήγησης κανονικής αδείας, προφανώς είναι έμπνευση της Γενικής Γραμματέα του Δήμου Ρόδου, η οποία και εγκρίνει τις άδειες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Μάλλον δυσανασχέτησε βλέποντας ότι οι εργαζόμενοι ζητούν την κανονική τους άδεια για οικογενειακούς, θρησκευτικούς ή προσωπικούς λόγους. Ή μήπως, άδραξε την ευκαιρία μέσα από την αυθαίρετη αναστολή χορήγηση της κανονικής αδείας να δημιουργήσει νέες ψηφοθηρικές σχέσεις εν όψη εκλογών υπέρ της εργοδοσίας;

Δυστυχώς, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της αρμόδιας Δνσης αντί να νουθετήσει την Γενική Γραμματέα, επαναφέροντάς την στην νομιμότητα, τελικά σιγοντάρει την παρανομία αυτής. Παρανομία που έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ούτε Π.Δ. προκήρυξης εκλογών ούτε σχετική εγκύκλιος του αρμόδιου Υπουργείου. Παρανομία που αποδεικνύει ότι το ραβασάκι είναι απλώς ένα ανυπόγραφο «κωλόχαρτο» χωρίς καμιά υπόσταση υπηρεσιακού εγγράφου. Παρανομία που σκοπίμως αποκρύπτει την νομιμότητα για την χορήγηση της κανονικής αδείας κατά τη διάρκεια των εκλογών, σύμφωνα με προηγούμενη εγκύκλιο (78ΜΡ465ΧΘΨ-3ΧΓ).

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιο του 2019 αναφέρει ότι υπάρχει διακριτική ευχέρεια ιδίως στις υπηρεσίες που δεν εμπλέκονται στη διενέργεια των εκλογών για να αποφανθούν στην χορήγηση κανονικής αδείας ή την μη αναστολή στις ήδη χορηγούμενες. Αναρωτιόμαστε, γιατί η εμμονή της εργοδοσίας και της Γενικής Γραμματέα προς τους προϊσταμένους για να ακυρώσουν όλες τις άδειες που έχουν ήδη εγκρίνει;

Η Εργατική Πρωτοπορία Δήμου Ρόδου καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για την αυταρχική της πολιτική εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων. Για άλλη μια φορά, απαιτεί την παραίτηση της Γενικής Γραμματέα του Δήμου Ρόδου για τα παράνομα έγγραφα που εξέρχονται της εποπτευόμενης εξ αυτής Δνσης Διοικητικών Υπηρεσιών. Ως παράταξη θα αποστείλουμε στην ΠΟΕ ΟΤΑ αίτημα για να εκδώσει σχετική ανακοίνωση με την οποία δημόσια θα καταγγέλλει τις αυταρχικές πολιτικές και πρακτικές της δημοτικής αρχής Ρόδου.

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.