Β. Παπανικόλας: Επισείοντας τον φόβο ενός ήδη ηττημένου και ξεδοντιασμένου “ψευτο – μπαμπούλα”

Από admin
0 Σχόλιο
Τα Δωδεκάνησα, για πρώτη φορά μετά το 1974, έδωσαν (το υψηλότερο μάλλον ποσοστό στην Επικράτεια) στο κόμμα της Ν.Δ., 49,93%, που μεταφράζεται σε 52.241 ψήφους, έναντι 15.583 (14,89%) στον ΣΥΡΙΖΑ και 14.041 (13,42%) στο ΠΑΣΟΚ..!!!
-Σε σχέση με τις εκλογές του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 13.243 ψήφους, η Ν.Δ. πήρε επί πλέον 12.207 ψήφους και το ΠΑΣΟΚ πήρε επί πλέον 3.982 ψήφους..!!!
-Φαίνεται λοιπόν πως από την κατάρρευση και την κατεύθυνση που πήραν οι απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ, ωφελήθηκε (χονδρικά) κατά τα 2/3 η Ν.Δ. και μόνο κατά το 1/3 το ΠΑΣΟΚ, μολονότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ψηφοφόρων που μετακινήθηκαν προς Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ήταν παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κανονικά εκεί ήταν φυσιολογικό να επιστρέψουν..!!! Τι συνέβη λοιπόν και κατευθύνθηκαν οι περισσότεροι στην Ν.Δ.;
-Μολονότι το “φαινόμενο” αυτό χρειάζεται ενδελεχή ανάλυση εν όψει των εκλογών του επόμενου μήνα με την ενισχυμένη αναλογική, ας διακινδυνεύσουμε κάποιες προσεγγίσεις του…
1) Οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες από βοηθητικό εργαλείο των κομμάτων, έχουν εξελιχθεί σε κύριο διαμορφωτή της κοινής γνώμης, πέρασαν την εικόνα ενός δίπολου που δεν υπήρχε στην πραγματικότητα (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) και το οποίο έδινε μια κατά φαντασίαν “σκληρή μάχη” επικράτησης του ενός εκ των δύο, με αποτέλεσμα αν ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε την πραγματική εικόνα (που πιστεύω ότι αποκλείεται να μην την γνώριζε), να επισείει τον “μπαμπούλα” της κυβέρνησης των ηττημένων, επιμένοντας σ’ αυτό εμμονικά και να διευρύνει καθημερινά τα ποσοστά του κόμματος του από την εισροή από άλλα κόμματα των ανησυχούντων ψηφοφόρων για την ενδεχόμενη επιστροφή του καταστροφικού κ. Τσίπρα, παρά τις κατηγορηματικές καθημερινές διαψεύσεις του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, του ΜΕΡΑ25 και της Ελληνικής Λύσης…!!!
2) Ο “Μέγας Χορηγός” της Ν.Δ. κ. Τσίπρας, ο οποίος μολονότι “έτρωγε πόρτα” από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθημερινά επιβεβαίωνε τον “μπαμπούλα” του κ. Μητσοτάκη, προτείνοντας κάθε τόσο και άλλη παραλλαγή μιας δήθεν μελλοντικής “κυβέρνησης ηττημένων”, ενώ βοήθησε σ’ αυτό και το αλαλούμ των δημόσιων τοποθετήσεων στελεχών του, όπως το παράλληλο νόμισμα του κ. Τσακαλώτου ή η επαχθής φορολόγηση της μεσαίας τάξης, του κ. Κατρούγκαλου.
-Όλα αυτά δείχνουν ότι παρά την νομοτελειακή συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, το μέγεθος του “θριάμβου” της Ν.Δ. εμπεριέχει και πολλά ερωτηματικά, ειδικά για την περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης ήταν γνώστης της πραγματικής προεκλογικής εικόνας των κομματικών συσχετισμών και ότι ίσως να μην “έπεσε από τα σύννεφα” (όπως και στις υποκλοπές) για τη διαφορά των 20 ποσοστιαίων μονάδων με τον ΣΥΡΙΖΑ, που την διεύρυνε σταδιακά, επισείοντας τον φόβο ενός ήδη ηττημένου και ξεδοντιασμένου “ψευτο – μπαμπούλα” …!!!!!!!.
-Αυτά όμως όλα θα συζητηθούν στις επερχόμενες εκλογές, για τις οποίες κάτι μου λέει, πως ανεξάρτητα από την ενισχυμένη αναλογική και το “μπόνους” των εδρών που χαρίζει στο πρώτο κόμμα, θα είναι κάπως διαφορετικές…!!!!!!

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.