Γιάννης Κούρτης: Έχουν γίνει Είδηση τα αυτονόητα.

by newsroom
0 comment

Έχουν γίνει Είδηση τα αυτονόητα.
Οι ειδήσεις που μου προκαλούν θλίψη.
Αντιλαμβάνομαι, και με τον πλέον επίσημο τρόπο, πως ζω σε ένα κράτος που τα αυτονόητα δεν είναι αυτονόητα.
Συχνά τα τελευταία χρόνια διαβάζω ειδήσεις που αφορούν συγκεκριμένες δράσεις των βουλευτών προς μία ορισμένη κατεύθυνση. Συνήθως πρόκειται για πρωτοβουλίες με κοινωνική ή εκπαιδευτική στόχευση που αναδεικνύουν την ευαισθησία τούς σε τέτοιου είδους ζητήματα.
Πρόκειται για πρωτοβουλίες που συγκεντρώνουν τη μέγιστη δυνατή συναίνεση καθώς δεν νομίζω πως υπάρχει νοήμων άνθρωπος που θα ήταν αντίθετος με την προσπάθεια τούς, εξάλλου γι’αυτό τούς ψήφισε ο λαός για να αντιμετωπίζουν και να επιλύουν τα θέματα και προβλήματα του.
Στην συντήρηση η στην Ανακατασκευή ενός σχολείου
Είτε στην αποστολή βιβλίων σε ένα σχολείο.
Η απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία ενός κέντρου αποκατάστασης αναπήρων.
Η τού απαραίτητου Μηχανολογικού εξοπλισμού
Α/C στήν ΜΕΘ για το Νοσοκομείο Ρόδου.
Είτε γιατί το Νοσοκομείο είναι Ακέφαλο εδώ και 4 μήνες.
Είτε γιατί μεσολάβησαν για να λυθεί το Ακτοπλοϊκό στην Κάσο.
Κι όμως, όσο πιο συχνά διαβάζω τέτοιες ειδήσεις τόσο πιο έντονη θλίψη μου προκαλούν.
Αντιλαμβάνομαι, και με τον πλέον επίσημο τρόπο, πως ζω σε ένα κράτος που τα αυτονόητα δεν είναι αυτονόητα, που τα αρμόδια όργανα και οι υπηρεσίες δεν λειτουργούν, που οι μονάδες αποκατάστασης δεν διαθέτουν τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν.
Γιατί χρειάζεται η παρέμβαση των βουλευτών για να γίνουν όλα αυτά;
(της εκλογικής τους περιφέρειας) που ολοκληρώθηκε χάριν ενεργειών τους,
με άλλα λόγια γιατί να χρειάζεται η παρέμβαση ενός βουλευτή ενός Περιφερειάρχη ενός Δημάρχου για να γίνει το αυτονόητο.
Νιώθουν την ανάγκη να διαφημίσουν με δελτία τύπου αυτές τους τις ενέργειες. Αναρωτιέμαι αν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα βγαίνουν δελτία τύπου που αναφέρουν το καθήκον τούς σε καθημερινή βάση όπως στήν Ελλάδα.
Αυτή νομίζω πως είναι η δουλειά των βουλευτών να λειτουργεί θεσμικά παρέχοντας ομπρέλα προστασίας προς όλους και όχι αποσπασματικά.
Αλλιώς η όποια τέτοια πρωτοβουλία εγείρει την υποψία πως γίνεται προς αυτοδιαφήμιση, ενώ η αποσπασματικότητά της την τρέπει σε πράξη φιλανθρωπίας και όχι ουσιαστικής παρέμβασης.
Προχωρώντας μάλιστα στην ανάγνωση της σημερινής είδησης, σχετικά με το Νοσοκομείο Ρόδου με την λύση του Προβλημάτος τού Α/C στην ΜΕΘ, η θλίψη μου επιτάθηκε.
Συνήθως η στάση είτε των βουλευτών, είτε των Περιφερειαρχών,
είτε των Δημάρχων τής Πολιτείας δείχνουν μία μεγάλη ευαισθησία απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες «Είμαστε δίπλα σε όλους και όλες. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω» λένε χαρακτηριστικά.
Η διαχείριση και η εκμετάλλευση των παραπάνω γίνονται από όλους τούς πολιτικούς και σε αντίθεση με τις καλές τους προθέσεις και την αποδεδειγμένη ευαισθησία τους σε κοινωνικά ζητήματα.
Και για να προλάβω ενστάσεις όσων διακρίνουν αντιπολιτευτική πρόθεση στα γραφόμενά μου, σημειώνω πως τη λαφυραγώγηση του Κράτους Όσο οι θεσμοί και τα κρατικά όργανα δεν λειτουργούν, όσο οι ελλείψεις σε ευαίσθητες κρατικές δομές εντείνονται, όσο οι εκλογές πλησιάζουν, πολύ φοβάμαι πως η ανάγκη να απευθυνθεί κανείς στους βουλευτές, Περιφερειάρχες
καί Δημάρχους, προκειμένου να επιτευχθεί το αυτονόητο θα εντείνεται και πως ανάλογα δελτία τύπου και δημοσιεύματα θα πυκνώνουν καθημερινά.
Είναι χρέος τής εκάστοτε Κυβέρνησης να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία τής διοίκησης του Κράτους.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news