Γιάννης Παρασκευάς: ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ (Νησί)

Από admin
0 Σχόλιο

Ντυμένοι φίλοι μπήκαν οι οχτριοί, με δώρα πολλά σε αυτούς πού ήξεραν, σε αυτούς που τις μπάρες μπορούσαν να τραβήξουν και ορθάνοιχτες οι καστρόπορτες, το έμπα τους να βοηθήσουν.

Με φορεσιές χρυσοκέντητες και τα πουγκιά γεμάτα, τον αδηφάγο της ακολασίας τους οίστρο, στης πόλης τα σοκάκια περιέφεραν, αυτό που τους γυάλιζε κατέγραφαν και τον κατάλογο τους, μέρα με την μέρα τον μεγάλωναν.

Πολέμου και αντάρα μάχης οι δύσμοιροι της πόλης οι κάτοικοι, ούτε είδαν, ούτε άκουσαν, ανατριχίλα στο κορμί τους ένοιωσαν, όταν ο ψίθυρος ο πρώτος, εάλω η πόλις, που στα σοκάκια αργοσερνόταν, σε κραυγή αγωνίας μετατράπηκε και το χτικιό της ανημπόριας, τις ψυχές τους καταπλάκωσε.

Το χώμα κάτω από τα πόδια τους να φεύγει ένοιωσαν, αυτά τα δικά τους, για αυτά που περήφανοι ένοιωθαν, για αυτά που ο θεός και η φύση στον τόπο τους δώρισαν, ξένα να γίνονται, λεία σε αρπακτικά, με τρόπους και μεθόδους, τυλιγμένους στα ψεύτικα νομοθετικά σελοφάν, στο όνομα της ασύδοτης εκμετάλλευσης και πορνικής αξιοποίησης.

Την όποια του τόπου μας ευμάρεια, στον ήλιο και στη θάλασσα στα τόσα χρόνια της ιστορικής του διαδρομής του νησιού, οι κάτοικοι του την στήριξαν, αυτά ορθά και με σύνεση αξιοποίησαν και ο κάθε κάτοικος, το δικό του μερτικό απολάμβανε.

Η απληστία και κατάχρηση στον κατήφορο της απαξίωσης οδηγεί και μακριά δε θα είναι ο χρόνος, που οι υπαίτιοι της άφρονης άλωσης του πλούτου του νησιού, σαν άλλοι, νέοι κερκοπορτίτες, στην ιστορία του νησιού θα καταγραφούν.

Δικαιολογία καμιά δεν στέκει, οι παραλίες, τα ιστορικά μνημεία, ο φυσικός πλούτος, τα εμβληματικά κτίρια, ανήκουν στον λαό του νησιού πρωτίστως και η όποια αξιοποίηση τους, οφείλει να γίνεται με κριτήρια κοινωνικής απόδοσης και όχι με κριτήρια ανάλγητης καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Βέβαιο είναι ότι όλοι θα μετανοιώνουν, η μεθύστερη μετάνοια δεν φέρνει την εξιλέωση.
Παρασκευας Γιάννης
Ρόδος 20/5/23

Αύριο καλούμεθα στις κάλπες, η όποια μας επιλογή θα πρέπει να περάσει από την κρισάρα της λογικής.
Ας απαλλαγούμε από την συνήθεια των κοψοχέρηδων την επομένη των εκλογών.

Κάνε την επιλογή σου ελεύθερα, επέλεξε αυτό που πιστεύεις ότι είναι σωστό, για σένα και για τον τόπο, μακριά από τους φόβους που πάνε να σου περάσουν, διάλεξε να ζείς ελεύθερος και όχι πιόνι της πλουτοκρατίας με όλες της τις μορφές.

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.