Στην Εισαγγελία της Ρόδου διαβίβασε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, πόρισμα, προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε βάρος των εμπλεκομένων στο κύκλωμα της Πολεοδομίας της Ρόδου, καθώς από έρευνα της Αρχής βρέθηκαν στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Υπενθυμίζεται, ότι η Αρχή, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, αφού δέσμευσε άμεσα τα περιουσιακά στοιχεία (τραπεζικούς λογαριασμούς, τραπεζικές θυρίδες, ακίνητα πάσης φύσης, κλπ) όλων των εμπλεκομένων και των στενών συγγενικών τους προσώπων, πραγματοποίησε έρευνα και καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων τα οποία φέρεται να μην δικαιολογούνται από την απόκτηση των νόμιμων εισοδημάτων των κατηγορουμένων.
Όλα ξεκίνησαν όταν ελήφθησαν καταγγελίες που έδειχναν «αφύσικη» οικονομική ευμάρεια μεταξύ υπαλλήλων και στελεχών της Πολεοδομίας Ρόδου και καταγγελίες για δωροληψία. Η Αρχή ξεκίνησε ενδελεχή έρευνα και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκάλυψε τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ δηλωμένων εισοδημάτων και πραγματικής περιουσίας και τεράστια ποσά που βρέθηκαν κρυμμένα σε κατσαρολικά.
Καταγράφηκαν:
- 10 διαμερίσματα, τα οποία μισθώνονται με ενοίκια που εισπράττονται κανονικά.
- 2 οικόπεδα, αγνώστου αξίας αλλά υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος.
- Τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες με περιεχόμενο που ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.
Το πόρισμα της Αρχής ήταν καταπέλτης: Τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τα επίσημα εισοδήματα των κατηγορουμένων, ούτε από την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Τα ευρήματα της Αρχής είναι δέκα διαμερίσματα τα οποία μισθώνονται και εισπράττονται ενοίκια, δύο οικόπεδα, λογαριασμοί σε Τράπεζες και μετρητά που φτάνουν τα 500.000 ευρώ.
Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θεωρούνται ύποπτα, καθώς φέρεται να αποκτήθηκαν το επιλήψιμο χρονικό διάστημα στο οποίο στηρίζεται το κατηγορητήριο, με βάση το οποίο απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι και όπως είναι γνωστό, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικών εγγυήσεων.
Πάντως, σύμφωνα με την Αρχή, από την αντιπαραβολή των στοιχείων και των οικονομικών δεδομένων δεν φαίνεται να δικαιολογείται η απόκτηση των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων που δεσμεύονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά και το οικονομικό προφίλ των ελεγχόμενων προσώπων.
https://www.thetoc.gr/