Γιώργος Νικητιάδης: «Πέντε χρόνια πέρασαν για να ανακαλύψει η Κυβέρνηση τους μηχανισμούς της αγοράς και της αισχροκέρδειας»

Από: newsroom
0 Σχόλιο

Πέντε χρόνια κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και δύο χρόνια μαστιγώματος του Έλληνα καταναλωτή από την ακρίβεια και τώρα ο Πρωθυπουργός «ανακάλυψε» -όπως ομολόγησε με τις σημερινές του δηλώσεις- τους «μηχανισμούς λειτουργίας της αγοράς»και την ανάγκη για «εντατικούς ελέγχους». Το μόνο που δεν ανακάλυψε ο Πρωθυπουργός, είναι πως θα αποζημιωθούν οι καταναλωτές από την αισχροκέρδεια που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια.

Ταυτοχρόνως ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης με όσα παρουσίασε στην πολυδιαφημισμένη συνέντευξη τύπου για την καταπολέμηση της ακρίβειας ουσιαστικά αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι η Κυβέρνηση πειραματίζεται στις πλάτες του καταναλωτή. Εκεί που μέχρι χθες καλούσε την Επιτροπή Ανταγωνισμού «να κάνει τη δουλειά της και όχι ρεπορτάζ», ξαφνικά τώρα εκθειάζει το έργο της Επιτροπής συρόμενος από τις ανακοινώσεις της. Τα όσα ανήγγειλε ο κ. Σκρέκας ούτε την ακρίβεια αντιμετωπίζουν, ούτε έρχονται σε σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα, τα οποία υπηρετεί η Νέα Δημοκρατία.

Οι καθαρές τιμές, στις οποίες αναφέρθηκε ο υπ. Ανάπτυξης, πάνω από όλα χρειάζονται καθαρές πολιτικές όπως η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη, οι ουσιαστικοί έλεγχοι στην αγορά και η ενδυνάμωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των καταναλωτικών οργανώσεων, που προτείνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής. Οι καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι αποτελούν θέση που διατυπώνουμε διαρκώς και αποτελούν εδώ και δύο χρόνια γραμμή της ΕΕ, που δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν ακολούθησε. Καθαρές τιμές θα πρέπει να ζητάτε και από τις πολυεθνικές, κύριοι της Κυβέρνησης

Τέλος το πλαφόν που ανακοινώθηκε στο βρεφικό γάλα δεν έχει καν οριστεί επί ποιας τιμής ούτε έχει οριστεί ο τρόπος εφαρμογής του και βεβαίως η Κυβέρνηση ουδόλως αναφέρεται στην απόδοση ευθυνών για πιθανές εναρμονισμένες πρακτικές που έφεραν το βρεφικό γάλα στην τιμή που έφτασε. Τα όσα ανακοίνωσε ο υπ. Ανάπτυξης αποτελούν παραδοχή της ήττας της Νέας Δημοκρατίας από την ακρίβεια, που τελικά την πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00