Γιώργος Χατζημάρκος: Αν κάποιος έχει παράπονο σήμερα για το ΑΕΠ, θα πρέπει να αναθεωρήσει τον προσωπικό του πήχη.

by newsroom
0 comment

Στην ΕΡΤ 1 μίλησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στην αλματώδη αύξηση στις αφίξεις τουριστών στα Νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Είναι μία χρονιά η οποία μας δίνει μεγάλη αισιοδοξία τουριστικά, η οικονομία δουλεύει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό καθώς το είχαμε όλοι ανάγκη. Ο παγκόσμιος οργανισμός Τουρισμού έδινε επιστροφή σε επίπεδα του 2019 το 2024, το 2025.

Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχής Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος είπε:

Αν αναλογιστούμε ότι είμαστε μετά από μια περίοδο όπου μετά από δύο χρόνια η παγκόσμια οικονομία δοκιμάστηκε πολύ. Ύφεση υπάρχει παγκόσμια, πληθωρισμός υπάρχει παγκόσμιος. Η ενεργειακή κρίση καθώς και ο πόλεμος έδωσαν νέες αγωνίες. Το γεγονός ότι τα νησιά του Νότίου Αιγαίου, οι Κυκλάδες περνάει το 2019 με πολύ μεγάλη διαφορά, είμαστε 20% επάνω τον Ιούλιο, τα στοιχεία είναι μοναδικά, οι πληρότητες είναι στο 95% στα νησιά.

Σχετικά με το αν οι τουρίστες αφήνουν χρήματα στους προορισμούς ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος είπε:

Αν αναλογιστεί κανείς τα όσα περιέγραψα πριν, δηλαδή το πόσα είναι τα αρνητικά αυτής της Περιόδου, ο τζίρος, δηλαδή το ΑΕΠ που παράγεται στα νησιά μας είναι είναι το μεγαλύτερο δυνατό. Αν υπάρχει παράπονο σήμερα για το ΑΕΠ και αν κάποιος κάνει παράπονο για το ΑΕΠ θα πρέπει να αναθεωρήσει τον προσωπικό του πήχη. Και αυτό γιατί στον πλανήτη δεν είμαστε μόνοι μας καθώς ούτε οι οικονομία κινείται με βάση τις προσωπικές μας ανάγκες.

Καταλήγοντας ο Γιώργος Χατζημάρκος είπε:

Αυτή την στιγμή όλοι οι οικονομικοί δείκτες τουλάχιστον στα νησιά μας είναι πάρα πολύ αυξημένοι, και οι συνολικοί αλλά και οι ποιοτικοί.Αυτή την στιγμή έχουμε το υψηλότερο οικονομικό αποτύπωμα σε ότι αφορά τα νησιά μας.

 

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news