Γ. Νικητιάδης: “Δώστε τα ονόματα όσων παραπλανούν τους καταναλωτές, κ. Σκρέκα, αφού τα γνωρίζετε”

Από: newsroom
0 Σχόλιο

Η παραδοχή από πλευράς του υπουργού Ανάπτυξης, με σημερινές του δηλώσεις, ότι υπάρχει τοπίο στην αγορά σε ότι αφορά τις εκπτώσεις και τις προσφορές που χρειάζεται ξεκαθάρισμα, αποτελεί και ομολογία ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει ακόμη να ελέγξει το τοπίο αυτό, μαρτυρώντας την ανεπάρκειά της. Παρά τα όποια πρόστιμα επιβλήθηκαν προ μηνών σε αλυσίδες εμπορίας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε σήμερα την παραδοχή ότι ανάλογες πρακτικές υφίστανται σε καταστήματα που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης. Παραλλήλως ομολογεί κατ’ ουσίαν ότι η Κυβέρνηση γνωρίζει τις πρακτικές και δεν τολμά να αντιμετωπίσει τους δημιουργούς τους. Ονόματα και διευθύνσεις πρέπει να δώσει ο κ. Σκρέκας αφού τα γνωρίζει.

Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται με ουσιαστικά μέτρα και όχι επικοινωνιακά τρικ. Και ούτε εισαγόμενη είναι όπως ισχυρίζεται ο κ. Σκρέκας αφού στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι τιμές σε βασικά προϊόντα είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τη χώρα μας.

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας που εδώ και μήνες μαστίζει τα νοικοκυριά επιτυγχάνεται με την μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, με ουσιαστικούς ελέγχους στην αγορά και με την ενδυνάμωση του καταναλωτικού κινήματος.

Το υπουργείο Ανάπτυξης αν αποπειραθεί ξανά με αβάσιμες δηλώσεις να θέσει τέλος στο θολό τοπίο των παραπλανητικών προσφορών, ας επικοινωνήσει πρώτα με όλους τους κυβερνητικούς φορείς για να μην εκτεθεί εκ νέου από το «άδειασμα» του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00