Δεν ήθελε ο Μαντικός να παραχωρηθεί μνήμα στο Νεκτάριο Σαντορινιό.

Από admin
0 Σχόλιο

H Πρόεδρος Μάνθα Ζιώγου εισηγούμενη το θέμα ενημέρωσε το Συμβούλιο σχετικά με την αίτηση του Κου Παντελή Σαντορινιού, ο οποίος αιτείται την παραχώρηση του μνήματος του αδερφού του Νεκτάριου Σαντορινιού, που βρίσκεται στο κοιμητήριο του Ι.Ν. Ταξιαρχών Ρόδου, λόγω του ότι ήταν εν ενεργεία βουλευτής Δωδεκανήσου.

Κατόπιν η Πρόεδρος υπενθύμισε πως σύμφωνα με το άρθρο 11.1. του Κανονισμού Κοιμητηρίων που εγκρίθηκε με την υπ’αρ. 246/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προβλέπεται ότι «με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Ρόδου είναι δυνατή η δωρεάν παραχώρηση τάφων υπέρ προσώπων, τα οποία με την εθνική, πολιτική και κοινωνική δράση τους προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στο έθνος ή στον Δήμο».

Ο κος Μαντικός Μιχάλης πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε στο τι ορίζεται ως εθνική, πολιτική και κοινωνική δράση και θεωρεί πως για την προσφορά του εκλιπόντος θα  αποφανθεί ο ιστορικός του μέλλοντος και αφού καταγραφούν και αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια οι δράσεις του, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες του παρόντος.

Επίσης το θέμα θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί στο πλαίσιο της εθνικής δράσης δύναται να ενταχθεί το σύνολο των στρατιωτικών, στο πλαίσιο της πολιτικής δράσης το σύνολο των αιρετών (δημάρχους, συμβούλους κλπ), στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης το σύνολο των εθελοντικών ομάδων του νησιού, οι ιατροί, οι δικαστικοί, οι δωρητές στις κοινωνικές δομές κλπ.

Προτείνει την αναβολή του θέματος και συζητηθεί μετά την συγκρότηση της νέας επιτροπής και την ενημέρωση του συμβουλίου για την κατάσταση των κοιμητηρίων αφού υπάρχει δυνατότητα χρήσης των 5+2 ετών, γεγονός που δεν καθιστά την όποια απόφαση ως επείγουσα.

Παρόν ψήφισε ο Μιχάλης Μαντικός

6ΘΚ6Ω1Ρ-Ο6Υ

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.