Δ. Καραγεωργόπουλος: Παράνομη εργασία δεκάδων εργαζομένων στο Αεροδρόμιο της Ρόδου

by newsroom
0 comment

Αιφνιδιαστικός έλεγχος ολοκληρώθηκε στο Αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου, με την παρουσία συνδικαλιστικών στελεχών, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου και του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων “Η ΕΝΩΣΗ”.

Όπως δήλωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος:

“Η εργασιακή γαλέρα που είχαμε καταγγείλει προ διμήνου με ανακοίνωση μας, επιβεβαιώνεται. Ήδη σε πολλές εταιρίες στο αεροδρόμιο οι επιθεωρητές και τα στελέχη μας καταγράφουν παράνομη εργασία δεκάδων εργαζομένων. Εξαντλητικά δωδεκάωρα χωρίς ρεπό, βάρδιες συνεχείς χωρίς 11ωρη διακοπή μεταξύ τους. Χαρακτηριστική περίπτωση εργαζόμενου που είχε να πάρει ρεπό από τον περασμένο Απρίλιο. Η εργατική νομοθεσία στο αεροδρόμιο που διαχειρίζεται η Fraport πηγαίνει…περίπατο”.

Τέλος, ο κ. Καραγεωργόπουλος σημειώνει ότι “η πολυεθνική έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις συμβάσεις «σουρωτήρι» που συνάπτει εντός των εγκαταστάσεων της με εργολάβους και άλλες επιχειρήσεις.
Έφτασε η ώρα για την σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας, όχι μόνο στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, αλλά και σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Δεν πάει άλλο αυτή κατάσταση”.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Για το θέμα πριν από λίγο και το ΕΚΡ ανακοίνωσε τα εξής:

Μετά από αρκετό καιρό και μετά από συντονισμένες ενέργειες του εργατικού κέντρου Ρόδου σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Η Ένωσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος μαζί με το ΣΕΠΕ και το ΙΚΑ στο χώρο του αεροδρομίου και ιδιαίτερα στο χώρο των ΚΑΕ και των security .
Διαπιστώθηκαν αρκετές παραβάσεις τις οποίες αναμένουμε να αποτυπωθούν από τα αρμόδια όργανα για να τις κάνουμε γνωστές, αποκορύφωμα του ελέγχου ήταν η διαπίστωση ότι οι συνάδελφοι για κάθε μήνα έχουν κάνει πάνω από 100ωρες υπερωρίες.. χωρίς ρεπό… με 12ωρα και… .. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και κάθε εργοδότη κανένα άβατο δεν θα μας σταματήσει το εργατικό κέντρο Ρόδου θα είναι παρόν παντού.. οι συνάδελφοι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους…

πηγη: REALVOICE99,5

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news