Εκτακτο: Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου, σε λύση οδηγείται το διπλό ακτοπλοϊκό πρόβλημα της βόρειας Δωδεκανήσου

Εκτάκτως συνεδριάζει το ΣΑΣ τη Δευτέρα, ενώ η ΑΝΕΚ αποσύρει τις προσφυγές που έχει καταθέσει

Από admin
0 Σχόλιο
Σε λύση οδηγείται το διπλό ακτοπλοϊκό πρόβλημα στα βόρεια Δωδεκάνησα, με πρωτοβουλία την οποίαν ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με σκοπό αφενός την πύκνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς την Αστυπάλαια, αφετέρου την επαναδρομολόγηση του πλοίου “Νήσος Κάλυμνος”.
Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης, ο οποίος είναι και μέλος του ΣΑΣ, τις τελευταίες ημέρες είχε σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με κυβερνητικά στελέχη, με τον Δήμαρχο Καλύμνου, Δημήτρη Διακομιχάλη και με το ΔΣ της ΑΝΕΚ, με σκοπό την εξεύρεση λύσης.
Νωρίτερα σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ της ΑΝΕΚ, στην οποία ο Περιφερειάρχης συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real Voice, την προσεχή Δευτέρα επίκειται έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑΣ  και ταυτόχρονα, απόσυρση όλων των προσφυγών που έχουν κατατεθεί από την ΑΝΕΚ ,  για την γραμμή Κως – Κάλυμνος – Αστυπάλαια.
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος έκανε την ακόλουθη δήλωση στα social media:
“Η Αστυπάλαια μπορεί να αποκτήσει την συχνότητα των δρομολογίων που έχει ανάγκη και το “Νήσος Κάλυμνος” της ΑΝΕ Καλύμνου να επαναδρομολογηθεί στις θάλασσες που ξέρει καλά .
Η συνεννόηση, για την οποία δεν φημίζεται ο λαός μας, είναι υπέροχη και αποδίδει.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για το ενδιαφέρον τους και τα αντανακλαστικά τους.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη και τα μέλη της Διοίκησης της ΑΝΕ Καλύμνου, με τους οποίους μόλις ολοκληρώσαμε συνεδρίαση για τον σκοπό αυτό, για την επιλογή της ειρήνης και την διάθεση να βρεθεί η λύση .
Προχωράμε !”

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.