Εντοπισμός ατόμων και σύλληψη των τεσσάρων διακινητών τους στην Τήνο

Από: newsroom
0 Σχόλιο
Ενημερώθηκε την 12-12-23 η Λιμενική Αρχή Τήνου για την ύπαρξη ομάδων αλλοδαπών που κινούνταν στην επαρχιακή οδό στην περιοχή “ΤΡΙΑΝΤΑΡΟΥ” της Τήνου. Στο σημείο μετέβησαν οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία περισυνέλλεξαν συνολικά σαράντα επτά άτομα, με τη συνδρομή προσωπικού του Α.Τ. Τήνου. Μία 33χρονη από αυτούς, σε κατάσταση εγκυμοσύνης, διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Τήνου, στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείου Σύρου και τέλος στο Μαιευτήριο “ΕΛΕΝΑ” Αττικής, όπου νοσηλεύεται καλά στην υγεία της.
Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Λιμενική Αρχή Τήνου σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) προέκυψε ότι οι προαναφερθέντες επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο προσάραξε βραδινές ώρες την 12-12-23 στη θαλάσσια περιοχή “ΛΥΧΝΑΦΤΙΑΣ”, νοτιοανατολικά της Τήνου. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ηλικίας 47, 55, 45 και 32 ετών, ως διακινητές για παράβαση των νόμων 3386/2005 (Είσοδος, Διαμονή και Κοινωνική Ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική Επικράτεια),4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις), και των άρθρων 187 (Εγκληματική οργάνωση) και 306 (Έκθεση) του Ποινικού Κώδικα. Οι αλλοδαποί πλήρωσαν για τη μεταφορά τους το ποσό των εφτά έως οχτώ χιλιάδων ευρώ κατ΄άτομο. Το ανωτέρω σκάφος είχε εκκινήσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ελλάδα.
Επίσης υπό την εποπτεία της Λιμενικής Αρχής Τήνου έγινε προσπάθεια αποκόλλησης του Ι/Φ σκάφους από το σημείο προσάραξης, με αρνητικά αποτελέσματα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το Ι/Φ παραμένει προσαραγμένο στην περιοχή, χωρίς να αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα. Από το συμβάν δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.
Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Τήνου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00