Ερωτήματα με αποδέκτες τέθηκαν στον κ. Δημητριάδη από τον Γιάννη Μηνατσή

Από: newsroom
0 Σχόλιο

κ. Δήμαρχε, καταβάλετε μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια  με προσοχή να διατυπώσετε αυτά που μας λέτε. Και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει τι συμβαίνει.Θέλω να σας ρωτήσω το εξής και είναι πολύ σημαντικό. Η επιτροπή αυτή από αιρετούς, παίρνει απόφαση μετά το αίτημα ενός πολίτη, περνάει αυτό στον πρόεδρο. Το ερώτημα είναι περνάει αυτό στο συμβούλιο της εταιρείας;

Ο Αλέξανδρος Κολιάδης απάντησε.

Για να τα πάρουμε ένα ένα: Δεν περνάει αυτό στον πρόεδρο, ο πρόεδρος είναι ένας από τους τρεις που αποφασίζουν. Ο Πρόεδρος είναι στην επιτροπή των τριών.

Συνεχίζοντας ο Γιάννης Μηνατσής αναφέρει: Περνάει το άιτημα από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας; Ο Αλέξανδρος Κολιαδης απάντησε πως ναι. Το ποσό που θα διαγραφεί το αποφασίζει η επιτροπή των τριών αιρετών.

Ο κ. Δημητρίαδης ανέφερε:

Κύριε Μηνατσή η έγκρισης περνά από το διοικητικό συμβούλιο ως υποβολή αιτήσεων ρύθμισης. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η επιτροπή να κλείσει να ρυθμίσει την οφειλή. Άρα υπάρχει μία λευκή εντολή από την διοίκηση στην επιτροπή να κάνει την ρύθμιση. Έρχεται υποβολή ρύθμισης και λέει: Υπέβαλε ρύθμιση ο τάδε και λέει ότι θέλει να ρυθμίσει την οφειλή του.

Στην συνέχεια ο κ. Κολιάδης ανέφερε ότι βρέθηκε στο συμβούλιο μετά τις εκλογές και είχε τονίσει την προσοχή στις διαγραφές αυτές. Δεν γίνεται κάποιος που οφείλει 19.000 ευρώ να του διαγράφουμε τις 18.000 και να του ρυθμίζουμε τα υπόλοιπα 1000 ευρώ.

Σεπτέμβρης – Οκτώβρης – Νοέμβριος διαγράφηκαν 3.000.000 ευρώ.

Συνεχίζοντας ο Γιάννης Μηνατσής είπε. Αποφασίζει η επιτροπή αυτή λοιπόν τι έκπτωση θα κάνει.

Άμεση η αντίδραση του Αλέξανδρου Κολιάδη

Πάμε στην ουσία του πράγματος, τον Οκτώβριο στείλαμε μία επιστολή εξώδικη. Κύριοι παρακαλούμε πολύ σταματήστε το, δεν εισακουστήκαμε το αντίθετο. Έλάτε τώρα που προλαμβάνεται.Όταν οι διαγραφές αυτές συμβαίνουν 20 ημέρες πριν αποχωρήσει το παλιό δημοτικό συμβούλιο και έρθει το καινούριο δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω.

Συνεχίζοντας ο Γιάννης Μηνατσής ρωτάει τον Αλέξανδρο Κολιάδη και τον Άκη Δημητρίάδη αν η ΔΕΥΑΡ περνάει ελέγχους των ορκωτών λογιστών;

Πρέπει να περνάει απάντησε ο Άκης Δημητρίαδης.

Περνάει ή δεν περνάει ρωτάει ο έμπειρος δημοσιογραφος. Εδώ τώρα είναι να τρελενόμαστε, μια επιχείρηση ιδιωτικού δικαίου περνάει από τους ορκωτούς λογιστές. Αν περνάει δεν πήραν χαμπάρι οι ορκωτοί λογιστές τι συμβαίνει;

O Άκης Δημητριάδης αναφέρει ότι έπειτα απο πληροφορία και ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο δεν είχε περάσει η εταιρεία από έλεγχο από τους ορκωτούς λογιστές.

Ο Γιάννης Μηνατσής απευθυνόμενος στον Άκη Δημητρίαδη

Είπατε κύριε Δημητριάδη ότι έπρεπε να σας στείλουν έγγραφο ότι υπάρχουν ακάλυπτες επιταγές, σας ήρθε τέτοιο έγγραφο από την ΔΕΥΑΡ μετά τα όσα ακούσαμε εδώ; Αν σας ήρθε τέτοιο έγγραφο τι κάνατε εσείς;

Στην Τωρινή κατάσταση υπάρχει μία γενική εικόνα. Είπα θα οριστούν επιτροπές παραλαβής και αποτύπωσης απάντησε ο Άκης Δημητριάδης, με τον Γιάννη Μηνατσή να θέτει το ίδιο ερώτημα ξανά και ξανά και απευθυνόμενος στον Άκη Δημητριάδη τον ρώτάει πόσο είναι η αμοιβή του νομικού συμβούλου. Ο Άκης Δημητριάδης απάντησε 1500 ευρώ του Αρείου Πάγου που είμαι εγώ.

Σας ήρθε χαρτί από την ΔΕΥΑΡ ρωτάει και πάλι ο Γιάννης Μηνατσής να επιληφθείτε για το θέμα των ακάλυπτων επιταγών; Σας κάνω την ερώτηση αυτή γιατί πριν από λίγο είπατε ότι δεν είχατε ενημέρωση. Ο Άκης Δημητριάδης απάντησε ότι δεν έλαβε τέτοιο χαρτί.

Άρα δεν λάβατε τέτοιο έγγραφο συνεχίζει να ρωτάει ο γνωστός δημοσιογράφος με τον Άκη Δημητριάδη να απαντάει ότι άν το είχα λάβει ένα τέτοιο έγγραφο θα είχε ενημερωθεί η νομική υπηρεσία;

Ο Δήμαρχος ο προηγούμενος ήταν ενήμερος για την κατάσταση αυτή κ. Δημητριάδη;

Δεν. νομίζω να ξέρει τι γίνεται ο προηγούμενος Δήμαρχος τι γίνεται με την διοίκηση της ΔΕΥΡ απάντησε ο Άκης Δημητριάδης. Ο Δήμαρχος προΐσταται όλου του νησιού.Δεν μπορεί να ξέρει τι γίνεται από τον κάθε ένα. Είτε αυτός λέγεται ΔΕΡΜΑΕ, ΡΟΔΑ κλπ.

Δεν πρέπει να ξέρει ή πρέπει να ξέρει ρωτά ο Γιάννης Μηνατσής, με τον Άκη Δημητριάδη να επαναλαμβάνει ότι δεν μπορεί να ξέρει, ‘η πρέπει να ξέρει αυτά που του λένε. Δεν μπορεί να μπεί ο ίδιος να κάνει ελέγχους. Δεν είναι ο Δήμαρχος το ΣΔΟΕ του Δήμου. Ο Δήμαρχος έχει μία εικόνα σύμφωνα με αυτά που έχει ενημέρωση.

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00