Ερώτηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη στον Υπουργό Υγείας για το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου

by newsroom
0 comment

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης με ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας ζητά την περαιτέρω στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου μ’ έναν γενικό γιατρό-παθολόγο και τρεις οδηγούς ασθενοφόρου (διασώστες).

Στην ερώτησή του αναφέρεται στο γεγονός της στελέχωσής του, από τον περασμένο χειμώνα, ωστόσο επισημαίνει την ανάγκη διαφορετικής αντιμετώπισης των αναγκών του Π.Ι Γενναδίου, λόγω του ότι απέχει πολλά χιλιόμετρα τόσον από το νοσοκομείο της Ρόδου όσον και από το Κ.Υ Αρχαγγέλου, καθώς επίσης λόγω του  ότι η περιοχή  παρουσιάζει αλματώδη τουριστική ανάπτυξη.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

 

Προς τον Aξιότιμο κ. Υπουργό Υγείας

 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

 

ΘΕΜΑ: « Η στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου Ρόδου» 

 

Αθήνα στις 28  Σεπτεμβρίου 2022

Κύριε Υπουργέ,

Η απώλεια ακόμα ενός συνανθρώπου μας και συγκεκριμένα, ενός  50χρονου Γερμανού τουρίστα, από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σε ξενοδοχείο στην περιοχή Κιοτάρι της Νότιας Ρόδου, θέτει και πάλι επιτακτικά την ανάγκη διαφορετικής υγειονομικής κάλυψης, μιας περιοχής που απέχει πολλά χιλιόμετρα από το νοσοκομείο της Ρόδου αλλά και από το Κ.Υ Αρχαγγέλου και η οποία παρουσιάζει αλματώδη τουριστική ανάπτυξη.

Το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου, στην περιοχή αυτή, δουλεύει αρκετά ικανοποιητικά, με ενίσχυση που έγινε κατά τον περασμένο χειμώνα, ωστόσο εξακολουθούν να παρατηρούνται σημαντικά λειτουργικά προβλήματα τα οποία χρήζουν βελτιώσεων.

Η τοποθέτηση ενός γενικού ιατρού παθολόγου και παιδιάτρου θα αποτελούσε καθοριστική ενίσχυση αυτού για την αντιμετώπιση, από πλευράς ιατρικού προσωπικού, των ανωτέρω περιγραφόμενων αναγκών.

Εξάλλου το μοναδικό ασθενοφόρο, που ανήκει στο Π.Ι. Γενναδίου, απασχολεί έναν και μόνον οδηγό, για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών, απόρροια του γεγονότος αυτού να υπάρχει πλημμελής  εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων της περιοχής. Η τοποθέτηση τριών διασωστών (οδηγών ασθενοφόρου) θα κάλυπτε και την ανάγκη αυτή και θα βοηθούσε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω,

Ερωτάται ο αξιότιμος κ. Υπουργός Υγείας

Εάν προτίθεται να τοποθετήσει τους αναφερόμενους ιατρούς και διασώστες (οδηγούς ασθενοφόρων) στο Π. Ι. Γενναδίου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Βασίλειος Νικόλαος Α. Υψηλάντης

 

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news