Η Αυταρχική Στάση των Φυσάμενων Εκλεγμένων: Υπενθύμιση της Δημοκρατίας

Από: newsroom
0 Σχόλιο

Η εκλογή σε θέσεις εξουσίας δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να ενεργεί ως αυταρχικός αφεντικός. Ωστόσο, κάποιοι φυσάμενοι ηγέτες, είτε σε δημοτικό, είτε σε εθνικό επίπεδο, εμμένουν σε μια στάση υπεροψίας και αυθαιρεσίας, ξεχνώντας ότι η εξουσία προέρχεται από τον λαό και όχι από την αυτοκρατορία της προσωπικής τους θέλησης.

Είναι σημαντικό να υπενθυμίζουμε σε αυτούς τους ηγέτες ότι η εξουσία του τόπου ανήκει στον λαό και όχι σε μεμονωμένα πρόσωπα. Η ανάληψη ευθυνών σε θέσεις εξουσίας συνεπάγεται την υποχρέωση να εργαζόμαστε για το κοινό καλό και την εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού.

Η αυθαιρεσία και η αυταρχική στάση δεν είναι συμβατές με τις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Απαιτούμε από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους να λειτουργούν με διαφάνεια, ειλικρίνεια και σεβασμό προς την επιθυμία και τα συμφέροντα του λαού που τους εξέλεξε.

Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την ουσιαστική δημοκρατία και να αποφεύγουμε την κατάχρηση της εξουσίας, είναι αναγκαίο να αναγνωρίζουμε και να επαναφέρουμε την εξουσία στον πραγματικό της κάτοχο: το λαό.

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00