Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου σε κινητοποιήσεις

Από: newsroom
0 Σχόλιο

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου καλεί όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε μαζική συγκέντρωση την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στις 6.00 μ.μ. στην Πλατεία Κύπρου.  Να ενώσουμε τη φωνή μας για άλλη μια φορά με τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία μπροστά στα τρέχοντα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης  που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας – ΠΙ. Να ενώσουμε τη φωνή μας ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της Κυβέρνησης.

Το κράτος μας φορτώνει με δυσβάσταχτους φόρους, γι’ αυτό και απαιτούμε από το κράτος την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Οι δικαιολογίες ότι δεν υπάρχουν χρήματα δεν γίνονται δεκτές. Ζούμε στην Ρόδο και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι πλούτος και τι κέρδη βγαίνουν στις πλάτες μας κάθε τουριστική σεζόν για λογαριασμό των λίγων. Επίσης γνωρίζουμε τις προθέσεις της κυβέρνησης, να παραδώσει την υγεία ολοκληρωτικά σε αυτούς τους λίγους, για να βγάζουν αμύθητα κέρδη και από την πώληση παροχών υγείας.

Ο νέος προϋπολογισμός είναι βαθιά αντιλαϊκός και στηρίζεται στη φορο-αφαίμαξη του λαού για να δώσει γενναίες επιδοτήσεις και δεκάδες φοροαπαλλαγές σε μεγάλες επιχειρήσεις. Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε το 95% των φόρων ενώ οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι δίνουν το 5%! Από τη μια, οι εργαζόμενοι είμαστε αντιμέτωποι με την ακρίβεια, τους μισθούς – ψίχουλα και αναγκαζόμαστε να μειώσουμε συνεχώς την κατανάλωση των βασικών τροφίμων, από την άλλη οι μεγάλες επιχειρήσεις  σημειώνουν κέρδη – ρεκόρ!

Οι αυξήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι «πρόκληση», αφού δεν φτάνουν ούτε για έναν καφέ την ημέρα. Όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν επικαλούνταν τις δημοσιονομικές αντοχές, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει χρήμα… και επομένως δεν έχουμε δικαίωμα να ζητάμε αυξήσεις, προσλήψεις και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό!

Η κυβέρνηση με την πολιτική που εφαρμόζει στην οικονομία  ενισχύει τις ανισότητες και αποβαίνει εις βάρος των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων, ενώ ευνοεί τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση!

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο αντιδρούμε και διεκδικούμε

 • Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.
 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας, για την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια.
 • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων – προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλο το Δημόσιο.
 • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας κι όχι αυξήσεις κοροϊδία
 • Αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και των ειδικών φόρων στην ενέργεια
 • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο
 • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
 • Επαναφορά των δώρων
 • Κατάργηση του παγώματος της διετίας 16-17
 • Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία

 

Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι και απαιτούμε την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των εργαζομένων στο χώρο της υγείας!

Όχι στον προϋπολογισμό της λιτότητας!

Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και όχι αυξήσεις κοροϊδία!

Αφήστε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00