«Η παράδοσή μας χτίζει την κοινωνία με αξίες και αναδεικνύει την Ελλάδα του πολιτισμού»

by newsroom
0 comment

Στην εξαιρετική εκδήλωση με θέμα το Μελεκούνι της Ρόδου, ως στοιχείο της άυλης πολιτιστικής  που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοσκινιατών «η Καλλιθέα» παραβρέθηκε ως προσκεκλημένος ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κος Αντώνης Γιαννικουρής.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, προς τους διοργανωτές και τους παρευρισκόμενους, ο κος Αντώνης Γιαννικουρής είπε συγκεκριμένα:

«Θα ήθελα σας ευχαριστήσω για την τιμητική πρόσκληση στη σημερινή εκδήλωση και να σας συγχαρώ για την προσπάθεια σας να προστατεύσετε την παράδοση και να διεκδικήσετε την κατοχύρωσή ενός ροδίτικου προϊόντος, ως «στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς».

Ο αγώνας σας, που στέφθηκε με επιτυχία, είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας με συστηματική δουλειά και επιμονή.

Το μελεκούνι μπορεί να μην είναι τεχνικό θέμα, ωστόσο η παράδοση έχει «χτίσει» κοινωνίες με αξίες που κατάφεραν να αντέξουν μέσα στο χρόνο και να διατηρήσουν την αυθεντικότητά τους.

Με παραδείγματα σαν το «μελεκούνι», αναδεικνύεται ακόμα μια φορά η Ελλάδα του πολιτισμού, η Ελλάδα των αξιών, η ποιοτική Ελλάδα που καταφέρνει να ξεπερνάει δυσκολίες, η Ελλάδα που θέλουμε και χρειαζόμαστε.

Με αυτές τις σκέψεις,

Θέλω αρχινά να σας ευχαριστήσω που μας κάνετε υπερήφανους.

Να  συγχαρώ όσους συνέβαλαν στον αγώνα σας και τέλος να  σας ευχαριστήσω για την αναγνώριση της συμβολής μου, στο όραμά σας

Θα ήταν παράλειψή μου βέβαια να μην σας πω ότι η στήριξη όλων εμάς που υπηρετούμε θεσμούς και φορείς, ως εκπρόσωποι της τοπικής μας κοινωνίας, ειδικά σε αυτές τις προσπάθειες είναι καθήκον, από όποια θέση κι αν υπηρετεί ο καθένας.

Αγαπητέ πρόεδρε, θερμά συγχαρητήρια σε εσάς και τους συνεργάτες σας, ευχόμαστε όλοι, το παράδειγμά σας να ακολουθήσει όλη η Δωδεκάνησος, διότι τα νησιά μας είναι φάρος πολιτισμού, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.»

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news