Η περίεργη στάση Διακοσταματίου και ο εκβιασμός του εργολάβου προς τον Δήμο Ρόδου.

Από admin
0 Σχόλιο

Σάλο έχουν προκαλέσει τα δελτία τύπου του Σάββα Διακοσταματίου τα οποία δίνει στη δημοσιότητα την ώρα που ο εργολάβος σύμφωνα με την σημερινή τοποθέτηση του αναπληρωτή δημάρχου, κ. Στράτου Καρίκη φέρεται να εκβιάζει το δήμο Ρόδου και να ζητάει περισσότερα χρήματα. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει αν ο Διακοσταματίου χρησιμοποιεί τον ”εκβιασμό” του εργολάβου για να κερδίσει ψήφους στις εκλογές ή αν τα έχει στην ουσία βρει μαζί του.

Σε σημερινή του τοποθέτηση ο Στράτος Καρίκης τόνισε:

Η δημοτική αρχή έχει θέσει στόχο να λύσει οριστικά το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη σύμβαση που ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ, όμως η απαίτηση του αναδόχου λόγω του ζητήματος που προέκυψε με τη μεταφορά των απορριμμάτων στη νότια Ρόδο προκαλεί εμπόδια, και για το λόγο αυτό, αν δεν επέλθει συμφωνία θα υπάρξουν συνέπειες.

Μάλιστα, έκανε λόγο για υπερβολή και τόνισε ότι μέχρι την υλοποίηση της σύμβασης ο δήμος θα καταφύγει σε ενδιάμεσες συμβάσεις για την αποκομιδή.

 

«Ο δήμαρχος ασχολείται προσωπικά με την καθαριότητα και μετά όλοι οι υπόλοιποι γιατί θέλουμε να τη φτάσουμε εκεί που υποσχεθήκαμε, γεγονός που σημαίνει ότι μία σύμβαση μεγάλη πρέπει να εφαρμοστεί και στο τελευταίο της σημείο με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες.

 

Αυτές λένε ότι ο Αντώνης Καμπουράκης παρέλαβε ένα βόρειο ΧΥΤΑ που ήταν έτοιμος να κλείσει και έκλεισε τελικά και θέλει έργο για να ξαναλειτουργήσει και εμείς ως δημοτική αρχή προωθούμε μία μεγάλη σύμβαση που θα φέρει το αποτέλεσμα που θέλουμε» δήλωσε και εξηγώντας το τι συμβαίνει σήμερα με τον ανάδοχο είπε:«Οι δυσκολίες που υπάρχουν είναι οι εξής: σε μία ήδη πολύ μεγάλη σύμβαση ήρθε ο ανάδοχος και διεκδικεί πρόσθετα ποσά.

 

Όταν η σύμβαση ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ το χρόνο είναι πολυτέλεια να ζητά κανείς και πρόσθετα ποσά επειδή προσωρινά υπάρχει θέμα μεταφοράς των σκουπιδιών στη νότια Ρόδο.

 

Εμείς θέσαμε προθεσμία 20 μέρες στον ανάδοχο να έρθει και να δηλώσει ότι συμφωνεί με τα ποσά που αφορά ο διαγωνισμός να υπογράψει, να φέρει τα μηχανήματα και το προσωπικό που απαιτεί η σύμβαση και να ξεκινήσει αμέσως.

Αν δεν συμμορφωθεί ο ανάδοχος του έργου, καταλαβαίνουμε ότι θα υπάρχουν συνέπειες, όχι φυσικά προς τον πολίτη.

Ήδη θα υπάρξει μία ενδιάμεση σύμβαση που σημαίνει ότι θα έχουμε ένα καλό επίπεδο καθαριότητας το καλοκαίρι στο νησί μας καθώς περιμένουμε έναν τεράστιο αριθμό επισκεπτών. Μέχρι να υπογραφεί αυτή η μεγάλη σύμβαση εμείς θα πάμε με ενδιάμεσες συμβάσεις ώστε να μην υπάρχουν κενά. Αρχικά θα είναι για δύο μήνες και αν χρειαστεί μέχρι τη μεγάλη σύμβαση θα υπάρξουν ενδιάμεσες συμβάσεις.Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί οφείλεται στο ότι εμείς περιμέναμε ότι θα συμμορφωθεί ο ανάδοχος, καθώς είναι υπερβολή πέρα από τα 15 εκατ. ευρώ να ζητάς ακόμα άλλα 1,8 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν, είναι ανταποδοτικά ήδη τα χρήματα που διαθέτουμε είναι πάρα πολλά. Θα επιμείνουμε και δεν θα φοβηθούμε να προχωρήσουμε και σε ενέργειες αν δεν υπάρξει συμμόρφωση».

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.