Η Ρόδος στην κορυφή των αναζητήσεων της Google για το 2023

Από: newsroom
0 Σχόλιο

Ελλάδα «ψήφισαν» για τις διακοπές τους οι Βρετανοί καθώς η χώρας μας βρέθηκε στην κορυφή των αναζητήσεων για τους πιο περιζήτητους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Η Google αποκάλυψε τους πιο περιζήτητους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Βρετανούς με τη χώρα μας να είναι η νούμερο ένα αναζήτηση. Όσον αφορά τις πόλεις στην κορυφή των αναζητήσεων βρίσκεται το Ορλάντο, ενώ η χώρα μας κέρδισε ακόμα μία πρωτιά στις προτιμήσεις με τη Ρόδο να κερδίζει το «στέμμα» του πιο δημοφιλούς νησιού.

H λίστα της Google διαμορφώθηκε αφού ανέλυσε τους προορισμούς για τους οποίους το ενδιαφέρον αναζήτησης αυξήθηκε περισσότερο το 2023 σε σχέση με το 2022 μαζί με λέξεις-κλειδιά όπως «πτήσεις προς» και «ταξίδια προς» το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αφαιρέσει τις μη ταξιδιωτικές αναζητήσεις.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, στη λίστα με τις δέκα πιο δημοφιλείς χώρες για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνονται επτά προορισμοί στην Ευρώπη, δύο στην Αφρική και ένας στην Ασία.

Μετά την Ελλάδα, η χώρα που πληκτρολόγησαν περισσότερο στο Google οι Βρετανοί ήταν η Ισπανία (δεύτερη) και ακολουθούν η Ιταλία (τρίτη), η Πορτογαλία (τέταρτη) και η Κροατία (πέμπτη).

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Κύπρος, η οποία προηγείται της Ταϊλάνδης (έβδομη), της Αιγύπτου (όγδοη), της Μάλτας (ένατη) και του Μαρόκου (δέκατη).

Η Ρόδος πιο δημοφιλές νησί

Στον κατάλογο των πόλεων, το «ασημένιο μετάλλιο» παίρνει το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ που έρχεται μετά το Ορλάντο, ενώ η Σεβίλλη στην Ισπανία είναι στην τρίτη θέση και η δημοφιλής πόλη του Μαρόκου, Μαρακές κατατάσσεται τέταρτη.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η γαλλική πόλη Λα Ροσέλ, που βρίσκεται στον Βισκαϊκό Κόλπο, η οποία διαθέτει μια «μεγάλη μαρίνα σκαφών αναψυχής» και μια ιστορία «που σχετίζεται κυρίως με τη θάλασσα», σύμφωνα με το Tripadvisor.

Ακολουθούν το Νέο Δελχί της Ινδίας (έκτη θέση), το Κορκ της Ιρλανδίας (έβδομη θέση) και το Άμστερνταμ της Ολλανδίας (όγδοη θέση).

Σύμφωνα με τη Google το ενδιαφέρον αναζήτησης για διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν υψηλότερο το 2023 από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο έτος από το 2019 και μετά -το έτος πριν από την πανδημία- προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ακόμα διακρίνονται οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού γύρω από το σύνολο των ταξιδιών, καθώς δεν έχει ακόμη ανακάμψει στα προ της πανδημίας επίπεδα.

Η Google ανέφερε ότι το 2023 ήταν το τρίτο έτος που είδε αύξηση του ενδιαφέροντος αναζήτησης σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε ό,τι αφορά τα ταξιδιωτικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων, της διαμονής και των εισιτηρίων τρένων.

ot.gr

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00