Ιταλία / Κατασχέθηκαν 850 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο Έλληνα

Από admin
0 Σχόλιο

Κοκαΐνη αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ κατέσχεσαν οι ιταλικές αρχές σε ελληνόκτητο πλοίο στη Βενετία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του tradewindsnews.com οι αρχές στη γειτονική χώρα μετά από έφοδο στο πλοίο Atlas, με σημαία Λιβερίας, δέσμευσαν 850 κιλά κοκαΐνης τα οποία ήταν τοποθετημένα σε 570 συσκευασίες, εντός των αγωγών εξαερισμού.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αρχές στην Ιταλία δεν προχώρησαν σε κάποια σύλληψη ενώ το φορτηγό – πλοίο παρέμενε αγκυροβολημένο στη Βενετία από το πρωί της Πέμπτης.

Σε σχετική δήλωση προχώρησε και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι η οποία δήλωσε περήφανη για την επιχείρηση της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας δίνοντας συγχαρητήρια στα μέλη των διωκτικών αρχών. Η ίδια έκανε λόγο «απόδειξη ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της την καταπολέμηση των ναρκωτικών».

«Είμαστε περήφανοι για την επιχείρηση της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε μια σημαντική κατάσχεση ναρκωτικών μέσα σε λίγες μέρες. Μετά την ανάσυρση 2 τόνων στο κανάλι της Σικελίας, άλλα 850 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν σήμερα στη Βενετία. Μια επιτυχία για τους άνδρες και τις γυναίκες της οικονομικής αστυνομίας, τους οποίους συγχαίρουμε, και η οποία αποτελεί απόδειξη ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, συνεχίζοντας στον δρόμο της μηδενικής ανοχής», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το tradewindsnews επικαλούμενο τη Europol, αναφέρει ότι μόνο τον περασμένο μήνα, περισσότεροι από 200 τόνοι κοκαΐνης πέρασαν από ευρωπαϊκά λιμάνια.

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.