Ιωάννης Παππάς: Για πρώτη φορά η νησιωτικότητα κριτήριο για την κατανομή των επιχορηγήσεων στις Ομοσπονδίες – Δικαίωση για τον αθλητισμό των νησιών

by newsroom
0 comment

Μεγάλη δικαίωση για ένα πάγιο αίτημα των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας αποτελεί η απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με την οποία καθορίστηκαν οι επιμέρους δείκτες του «Χίλωνα», εν όψει της ετήσιας αξιολόγησης των αθλητικών Ομοσπονδιών και του καταμερισμού της τακτικής επιχορήγησής τους για το 2024.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, στα κριτήρια της αξιολόγησης για την επιχορήγηση ύψους περίπου 17 εκατ. ευρώ, λαμβάνεται υπόψη το κριτήριο της νησιωτικότητας, δηλαδή το ποσοστό κάλυψης κάθε αθλήματος στο σύνολο των νησιωτικών δήμων.

Σημειώνεται ότι σκοπός του συστήματος αξιολόγησης Ομοσπονδιών «Χίλων» είναι η εφαρμογή αντικειμενικών και μετρήσιμων κριτηρίων για κάθε μορφή δραστηριότητάς τους και αυτή η αξιολόγηση στηρίζεται σε μετρήσιμα ποσοτικά δεδομένα και δείκτες, εξορθολογίζοντας και βελτιστοποιώντας την κατανομή της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης τους.

Με αφορμή την απόφαση, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Ιωάννης Παππάς, ανέφερε χαρακτηριστικά:

Η συμπερίληψη του κριτηρίου της νησιωτικότητας στην κατανομή των επιχορηγήσεων για το 2024 είναι μία έμπρακτη απόδειξη ότι η έννοια της νησιωτικότητας δεν είναι ένα θεωρητικό σχήμα αλλά μία εφαρμοσμένη πολιτική με δέσμες ενεργειών. Η απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για έναν κρίσιμο τομέα, όπως είναι ο αθλητισμός, αποτελεί οδηγό για την ανάδειξη του χαρακτηριστικού της νησιωτικότητας σε ένα εργαλείο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης για το παρόν και το μέλλον.

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00