Κίνδυνος κατάρρευσης για τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

Από: newsroom
0 Σχόλιο

Δυσάρεστα είναι τα νέα για τον Στέφανο Κασσελάκη αναφορικά με τη δημοσκοπική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχεδόν 4 μήνες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε φαίνεται έτοιμο να επαναλάβει την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που πήρε στις εθνικές εκλογές στις Ευρωεκλογές 2024.

Όλα τα στοιχεία που φτάνουν τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην πλατεία Κουμουνδούρου, με κάποιες μικρές αποκλίσεις, συμφωνούν σε ένα σημείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δε θα είναι δεύτερο κόμμα, μια και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα πάρει τη θέση του, αλλά η τάση που αυτή την στιγμή κυριαρχεί είναι να είναι και μονοψήφιος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο κ. Κασσελάκης έχει στη διάθεση του έρευνα που αποτυπώνει την ΝΔ στο 33%-34%, το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στο 13%, το ΚΚΕ στο 9%, με ανοδική τάση, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 8% και την Ελληνική Λύση στο 7%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ΚΚΕ ενδέχεται να κινηθεί στην περιοχή του 10%, με το κόμμα του κ. Κασσελάκη να μην μπορεί να πλησιάσει το διψήφιο ποσοστό.

Σε αυτή την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει όχι μόνο τη δεύτερη αλλά και την τρίτη θέση, κάνοντας το πολιτικό «μέλλον» του προέδρου του κόμματος εξαιρετικά επισφαλές.

Ήδη τα συγκεκριμένα μηνύματα έχουν «θορυβήσει» την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και-όπως όλα δείχνουν- η νευρικότητα έχει επανέλθει για τα καλά στην Κουμουνδούρου, κάνοντας ακόμα και στελέχη κοντά στον πρόεδρο (Νίκος Παππάς) να αρχίζουν να καταγράφουν δημόσια αποκλίσεις από την κεντρική γραμμή.

Σε αυτό το πλαίσιο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τί θα γίνει μετά τις κάλπες του Ιουνίου, με τα σενάρια για την τύχη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι όλα ανοιχτά…

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00