Και οι δημοτικές τουαλέτες στον βαθύ ύπνο

by newsroom
0 comment

Τους καλοκαιρινούς μήνες, επισκέπτονται την Χάλκη ημερησίως εκατοντάδες φίλοι της, είτε διαμένοντες στο νησί, είτε με ημερήσιες εκδρομές.
Πολύ μεγάλο μέρος αυτών των επισκεπτών, περνάει σημαντικό χρόνο του στην Πιάτσα του νησιού, με τα όμορφα και ενδιαφέροντα εστιατόρια, καφέ και καταστήματα.
Δυστυχώς το πολύ χρήσιμο κατά το παρελθόν, κτίριο δημοτικών τουαλετών στην Πιάτσα, παραμένει εδώ και μερικά χρόνια κλειστό, χωρίς να προσφέρει τις εξαιρετικά αναγκαίες υπηρεσίες της χρήσης του, που έχουν μεγάλη ανάγκη οι επισκέπτες, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού.
Την πρόχειρη λύση του προβλήματος, δίνουν οι καταστηματάρχες της Πιάτσας, οι οποίοι με την ευγένεια και την φιλόξενη διάθεση που τους χαρακτηρίζει, θέτουν στην διάθεση των επισκεπτών τις τουαλέτες των καταστημάτων τους, για να καλύψουν την αδράνεια και την ανικανότητα του δήμου και στον τομέα αυτό.
Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι δημοτικό και ο Δήμος εύκολα θα μπορούσε να κάνει την σχετική ανακαίνιση του με άψογο τρόπο, με αρχιτεκτονική μελέτη, πολεοδομική άδεια, δημοπρασία για τον εργολάβο κλπ., εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, εντούτοις έχουν παρέλθει τρία χρόνια από τότε που ανέλαβε ο δήμαρχος και η δημοτική του αρχή και ακόμη δεν έχει προχωρήσει τίποτε.
Το θέμα το έχουμε επισημάνει κατ´ επανάληψη, τόσο η αντιπολίτευση, όσο και οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι του νησιού, αλλά η δημοτική αρχή που λειτουργεί με ταχύτητες χελώνας, δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει, ούτε τον αρχικό διαγωνισμό για την επιλογή του αρχιτέκτονα που θα έπρεπε να κάνει την αρχιτεκτονική μελέτη.
Επιτέλους η ανήμπορη, παραλυτική και απολαμβάνουσα τον “ύπνο του δικαίου” δημοτική αρχή της Χάλκης, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι χωρίς τις αυτονόητες δημοτικές ενέργειες, δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να ανέβει σε υψηλότερο επίπεδο ο τουρισμός του νησιού μας.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news