Καμία ανοχή και καμία συγκατάθεση στη βία, από όπου και αν προέρχεται και όπου και αν καταγράφεται.

Από admin
0 Σχόλιο

Παγκοσμίως, σχεδόν το 1/3 των γυναικών , έχουν υπάρξει θύματα έμφυλης βίας . Η Ε.Ε. και 63 ακόμη έθνη έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία καταπολέμησης του φαινομένου, ανακοινώνοντας συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν την αντιμετώπιση και την πρόληψη της . Σε όλα τα κράτη, πραγματοποιούνται χιλιάδες εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, έχουν κατασκευαστεί δομές για την φιλοξενία περιστατικών κακοποίησης και δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας και νομικής υποστήριξης για τη διευκόλυνση καταγγελιών .

 

Τόσο στον επαγγελματικό όσο και τον κοινωνικό στίβο παρατηρούνται συχνά  κακοποιητικές συμπεριφορές . Για τον τερματισμό όλων των έμφυλων ανισοτήτων, απαιτούνται ολοκληρωμένες και πολυδιάστατες λύσεις. Βασικό μέρος αυτής της προσέγγισης, αποτελεί η πρόληψη του εγκλήματος και η επιβολή της ποινικής δικαιοσύνης. Για να ακμάσει μία κοινωνία άλλωστε, επιβάλλονται συνθήκες ισότητας και αξιοπρέπειας. Δυστυχώς, στον 21ο αιώνα , οι γυναίκες εξακολουθούν  να είναι περισσότερο ευάλωτες και να αντιμετωπίζουν άνισες συνθήκες ζωής και εργασίας. Όπως προκύπτει, η ανισότητα δεν περιορίζεται , ξεπερνάει το εργασιακό περιβάλλον και εκτείνεται στην οικογένεια και την κοινωνία.

 

Μολονότι υπάρχουν διεθνή αλλά και περιφερειακά νομικά πλαίσια, δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις δεν εφαρμόζονται ή ασκούνται ανεπαρκώς , με αποτέλεσμα να παρατηρείται επανάληψη των περιστατικών έμφυλης βίας κατά του ίδιου θύματος. Παρά τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν υλοποιηθεί , είναι απαιτητό να δρομολογηθούν στοχευμένες παρεμβάσεις για την πλήρη εξάλειψη της . Σε αυτό το πλαίσιο, κινείται και η πρόταση του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  – ΚΙΝΑΛ , Παναγιώτη Κουνάκη, για ένα ολοκληρωμένο ψηφιοποιημένο σύστημα καταγραφής καταγγελιών. Τα οφέλη της συγκεκριμένης πρότασης έχουν ήδη εξαργυρωθεί στις ΗΠΑ με τη δημιουργία ενός ανάλογου μητρώου κατηγορουμένων, υπότροπων και καταδικασθέντων για πράξεις έμφυλης βίας .  Μία βάση δεδομένων , όπου θα πραγματοποιείται ψηφιακή διαχείριση των υποθέσεων, άμεση ενημέρωση και ενίσχυση της διαφάνειας.

 

Ευθύνη όλων μας, αποτελεί να γίνουμε με αποτελεσματικούς όρους, μέρος της λύσης και όχι απλοί θεατές. Αναμφισβήτητα, βασική επιδίωξη αποτελεί η απελευθέρωση των δυνάμεων των φύλων με ίσους όρους και ο τερματισμός των έμφυλων ανισοτήτων. Καμία ανοχή και καμία συγκατάθεση στη βία, από όπου και αν προέρχεται και όπου και αν καταγράφεται. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία προς όφελος μας και προς αποφυγή περιστατικών οποιασδήποτε μορφής βίας. Ωστόσο, η τεχνολογία δεν θα αποδώσει σε καμία περίπτωση, αν πρώτα δεν εργαστούμε για αυτό, εμείς οι ίδιοι.

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.