«Κράτος Αρίστων ή Αρεστών;» Για το διορισμό του νέου (προσωρινού) Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

by newsroom
0 comment

Δημοσιοποιήθηκε επιτέλους στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η πολυαναμενόμενη απόφαση της Αν. Υπουργού Υγείας, για τον διορισμό του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου. Μόνο που αντί για νέο Διοικητή, προς μεγάλη μας έκπληξη, διαπιστώσαμε ότι και αυτός είναι «προσωρινός».

Χρειάστηκαν τέσσερις (4) μήνες, με το Νοσοκομείο της Ρόδου ακέφαλο στον αυτόματο πιλότο, χωρίς Διοικητή, χωρίς προμήθειες, με τους γιατρούς να αγοράζουν οι ίδιοι ακόμη και τις μάσκες, τα γάντια και τα αντισηπτικά για να διοριστεί τελικά ένας ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ διοικητής, που όπως αναφέρει η ίδια απόφαση, δεν έχει ούτε τα τυπικά προσόντα που απαιτεί ο νόμος και ο Οργανισμός του Νοσοκομείου, αφού δεν είναι απόφοιτος Α.Ε.Ι. αλλά Τ.Ε.Ι..

Εμείς θα του ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα καθήκοντά του, έχουμε όμως τις αμφιβολίες και τις επιφυλάξεις μας, αφού μέχρι να «βγει άσπρος καπνός» από το Υπουργείο:

  • Παρέλασαν από το τραπέζι του «επιτελικού κράτους» στο Μαξίμου τα ονόματα δέκα αξιόλογων Ροδιτών, προσωπικοτήτων εγνωσμένης αξίας και καθολικής αναγνώρισης, με ισχυρή παρουσία στα κοινωνικά πράγματα του τόπου, οι οποίοι απορρίφθηκαν γιατί προφανώς δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των κομματικών σκοπιμοτήτων και τις επιδιώξεις των πολιτικών του νομού, αφού δεν συμφωνούσαν όλοι σ’ ένα πρόσωπο.
  • Η επιλογή του νέου Διοικητή έγινε από ένα ισχυρό κομματικό «κουαρτέτο», μια «ετερόκλητη» συμμαχία μεγαλογιατρών και πολιτικών των Αθηνών, μεταξύ των οποίων και Δωδεκανήσιοι, οι οποίοι απέρριψαν τις υποψηφιότητες των Ροδιτών, για να διορίσουν τον αρεστό τους και όχι να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες και τους σκοπούς της μεγαλύτερης νοσηλευτικής μονάδας του Αιγαίου.
  • Το μοντέλο του «προσωρινού» Διοικητή εφευρέθηκε όχι μόνο για να ξεπεραστεί η έλλειψη τυπικών προσόντων (Τ.Ε.Ι. αντί Α.Ε.Ι.) αλλά και για να διορίσουν έναν ακόμη «εκλεκτό» της ισχυρής ομάδας του Μαξίμου, χωρίς να αξιολογηθεί από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης Προσόντων, η οποία πλέον έχει απαξιωθεί και ισοπεδωθεί από τον κομματικό μηχανισμό των κυβερνώντων. Μετά απ’ όλα αυτά αναρωτιόμαστε:

Οι Δωδεκανήσιοι Βουλευτές και οι λοιποί θεσμικοί εκπρόσωποί μας, έχουν λόγο στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας ή ισχύει και εδώ το «ποιός τελικά κυβερνά αυτόν τον τόπο»; και ποιοί αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς;

Αυτό είναι το «κράτος των αρίστων» που υποσχέθηκε ο κύριος Μητσοτάκης; ή μήπως ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, το έχει μετατρέψει σε «ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΕΣΤΩΝ»;

 

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

τ. δήμαρχος Ρόδου

 

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news