Κόγγος Ανδρέας: συνάντηση εργασίας για θέματα της περιοχής

Από: newsroom
0 Σχόλιο
Στα γραφεία της Δ.Ε Ιαλυσού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 συνάντηση εργασίας ανάμεσα στον αντιδήμαρχο ΔΕ Ιαλυσού, κ. Κόγγο Ανδρέα, στον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας και επιχειρηματικότητας, κ. Τσούλλο Νικόλαο, και στην αντιδήμαρχο ΔΕ Πεταλούδων, κα. Παπαγεωργίου Σαββίνα, για τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και με εμφανή την διάθεση συνεργασίας και των τριών πλευρών.
Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η προστασία του πνεύμονα πρασίνου της Φιλερήμου μιας και οι όμορες ενότητες Ιαλυσού και Πεταλούδων αγκαλιάζουν τον λόφο της Φιλερήμου. Η προστασία του φυσικού κάλλους του τόπου αποτελεί πρωταρχικό στόχο της νέας δημοτικής αρχής όπως και η προβολή αυτών.
Συζητήθηκαν ακόμα τρόποι “πράσινης” τουριστικής αξιοποίησης του λόφου, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια, την προστασία τόσο του οικοσυστήματος όσο και της αρχαιολογικής ζώνης.
Μετά το πέρας της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επιτόπια αυτοψία σημείων του λόφου της Φιλερήμου τα οποία χρήζουν διαρκής φύλαξης και προστασίας. Αυτοψία πραγματοποιήθηκε επίσης στον λόφο της περιοχής Τρεις και στους οικισμούς της, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη περιοχή γειτνιάζει του λόφου Φιλερήμου και χρήζει αντίστοιχης σημασίας και προσοχής.
Προκειμένου να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση των εξελίξεων των ενεργειών τους, οι τρεις αντιδήμαρχοι έχουν προγραμματίσει επιπλέον συναντήσεις στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00