Λ.Πάσχος για ενστάσεις: Γίνονται προσπάθειες με τους Δικηγορικούς Συλλόγους, για να εκδικαστούν οι ενστάσεις στις 14 Δεκεμβρίου

Από: newsroom
0 Σχόλιο

Δύσκολο να προχωρήσει, στις 14 Δεκεμβρίου 2023,η διαδικασία της εκδίκασης της ένστασης που έχει καταθέσει για τις εκλογές στον δήμο Ρόδου, ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης και της αντένστασης που έχει καταθέσει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Κολιάδης.

Η εξέλιξη προέκυψε από τη πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας τη Δικηγορικών που αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή έως τις 5 Ιανουαρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα φορολογικά μέτρα.

 

 

Η απόφαση κάνει λόγο ξεκάθαρα και για αποχή από δίκες που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα εκδικαστούν (εκτός απροόπτου) οι ενστάσεις και ότι αυτές θα προσδιοριστούν για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα, προτείνει στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας την αποχή των μελών τους, έως 5 Ιανουαρίου 2024 από:
• όλες τις ποινικές δίκες,
• τη Νομική Βοήθεια και τους αυτεπάγγελτους διορισμούς μέχρις πλήρους εξοφλήσεως των αποζημιώσεων που εκκρεμούν (2023, 20%, κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ.),
• την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, Τραπεζών και funds,

• δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, δημοσίου τομέα πλην ΟΤΑ,
• πράξεις εκποίησης και πράξεις αναφορικά με τους πίνακες διανομής πτωχεύσεων (συνδικίες, διαχειριστές αφερεγγυότητας),
• δίκες για αυτοδιοικητικές εκλογές και
• συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και Μητρώο Εισηγητών Κτηματολογίου.

 

Ωστόσο, με δηλώσεις που έκανε στο Notos News ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Καμπουράκης, κ. Λάμπρος Πάσχος, ξεκαθάρισε πως γίνονται προσπάθειες να ζητηθεί άδεια από τα προεδρεία των δικηγορικών συλλόγων Αθηνών και Ρόδου, ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη άδεια και να γίνει η δίκη, κανονικά. Όπως ανέφερε, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για μην αναβληθεί και πάλι, ειδάλλως θα πρέπει να εκδικαστεί στις αρχές Ιανουαρίου 2024.

 

 

 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πάσχος έδωσε ‘ραντεβού’ στην Ρόδο την προσεχή Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου στο δικαστήριο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00