ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Για πρώτη φορά η νησιωτικότητα αποτελεί κριτήριο για την αυξημένη χρηματοδότηση αθλητικών σωματείων»

Από: newsroom
0 Σχόλιο

Η ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων των νησιών, λόγω των αυξημένων λειτουργικών τους δαπανών και των εξόδων μετακίνησης, αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα για τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα.

Ήταν αυτός που το ανέδειξε στο μέγιστο βαθμό, προκαλώντας εκτενή συζήτηση στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής και πρόσφατα, σε έγγραφη απάντησή του προς τον κ. Κόνσολα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, δεσμεύτηκε ότι τα  ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που έχουν έδρα σε νησί, θα λαμβάνουν προσαυξημένο το ποσό που δικαιούνται από τη χρηματοδότησή τους μέσω της φορολογίας των κερδών του στοιχήματος.

Μάλιστα, υπογράφηκε και η σχετική ΚΥΑ που εξειδικεύει τον τρόπο αύξησης της επιχορήγησης για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία των νησιών.

Τα συγκεκριμένα αθλητικά σωματεία θα λάβουν χρηματοδότηση προσαυξημένη κατά 50%.

Επιπρόσθετα για τα αθλητικά σωματεία, που έχουν έδρα σε νησιά  με λιγότερους από 3.100 κατοίκους, όπως και για τα σωματεία ΑμεΑ, καθιερώνεται μίνιμουμ ποσό ετήσιας χρηματοδοτικής ενίσχυσης, το ποσό των 1.700 ευρώ.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας: «για πρώτη φορά η νησιωτικότητα αποτελεί κριτήριο για την αυξημένη χρηματοδότηση αθλητικών σωματείων στα νησιά».

 

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00