Με λαμπρότητα εορτάστηκε στη Ρόδο η Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821

Από admin
0 Σχόλιο

Με λαμπρότητα, πλήθος κόσμου και με σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε στην πόλη της Ρόδου η επέτειος της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

 

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Εμμανουήλ Λογοθέτης δήλωσε: 

«Η  Ελληνική κυβέρνηση σήμερα όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες με σεβασμό και υπερηφάνεια απέτισαν τον ύψιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους οι οποίο 202 χρόνια πριν οδήγησαν τη χώρα μας με αρετή και τόλμη την Ελευθερία . Χρόνια Πολλά σε όλους»

Το μήνυμα του, για την εθνική μας επέτειο, έστειλε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος  

«η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, μέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εκφράζει την ιστορία και την ψυχή του ελληνισμού. Είναι συνώνυμο των ιδανικών της ελευθερίας, του πάθους για την πατρίδα και των εθνικών και θρησκευτικών αξιών. Είναι ο μεγάλος σταθμός του αγώνα για την Ανεξαρτησία από τον Οθωμανικό ζυγό.

400 χρόνια για μας 640 για κάποιες άλλες περιοχές όπως η δική μας σκλαβιάς για τα νησιά. Διατηρήθηκε γλώσσα, θρησκεία παράδοση ήδη έθιμα .

Μοναδικό παράδειγμα την ιστορία της ανθρωπότητας. Από εκεί και πέρα κτίζουμε μια χώρα διακόσια χρόνια  στον κορμό της Ελλάδας και 75 στα νησιά. Και ακόμη τη κτίζουμε γιατί υπάρχουν και αντίρροπες δυνάμεις. Και δυστυχώς συχνά στην ιστορία μας όταν έχουμε κάνει κάποια βήματα τα ακυρώνουμε. Συνήθως μόνοι μας. Αυτή είναι μια σύγκρουση η οποία είναι ιστορική  αλλά  είναι και μπροστά μας. Χρόνια  πολλά σε όλους και κάθε καλό σε όλο τον κόσμο»

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης δήλωσε:

Με τη γαλανόλευκη να κυματίζει ψηλά σε όλο το Αιγαίο, οι νησιώτες γιορτάζουμε τη διπλή γιορτή, Ελληνισμού κι Ορθοδοξίας. Γιορτή που μας υπενθυμίζει αξίες όπως η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη, η προκοπή, το ορθόδοξο ήθος. Όλα αυτά που αποτελούν τη σταθερή πυξίδα του Έθνους μας και του Λαού μας, μέσα στην πορεία της ιστορίας.
202 χρόνια μετά, ακουμπάει στους ώμους της δικής μας γενιάς το καθήκον να συνεχίσουμε τον αγώνα για τις εθνικές αξίες μας. Έχουμε πετύχει πολλά όμως είναι και πολλά αυτά που συνεχίζουν να μας πληγώνουν. Και πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο. Πάντα με αυτοπεποίθηση και με ομοψυχία. Περήφανοι και Ενωμένοι οι Έλληνες, ακόμη και μέσα στις πιο μεγάλες προκλήσεις, μπορούμε να δημιουργήσουμε το μέλλον που αξίζει πραγματικά στην Πατρίδα μας και τα Παιδιά της.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα μας!
Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ροδίτισσες και τους Ροδίτες.
Να έχουμε πάντα την ευλογία της Παναγιάς μας.

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.