Μιχάλης Λουλούς: Σταματήστε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα διότι ο κόσμος δεν μπορεί να εμπιστευθεί πολιτικούς της καρότσας κύριε Γάκη !

Από admin
0 Σχόλιο

Φωτογραφία: Εφημερίδα Δημοκρατικη

Από τον Μιχάλη Λουλούς,  Συντονιστή Αγροτικής Πολιτικής Νήσων Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Κύριε Γάκη στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Διαβάζω με έκπληξη το δημοσίευμα του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περί οξυμένων προβλημάτων στο πρωτογενή τομέα των νησιών.

Να του θυμίσουμε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρώτη Κυβέρνηση που εφήρμοσε τη διασύνδεση του αγροτικού εισοδήματος με τις ασφαλιστικές εισφορές.
Ένα μέτρο το οποίο προστέθηκε στις πλάτες των αγροτών και εξαθλίωσε οικονομικά στην κυριολεξία τους παραγωγούς της χώρας και ειδικά των νησιών.
Εσείς κύριοι της αριστεράς ήσασταν αυτοί που καταφέρατε σε μια νύχτα να επιβάλλετε ασφαλιστικές εισφορές 27% από το πρώτο Ευρώ του εισοδήματος των αγροτών , με αποτέλεσμα ένας αγρότης και ιδιαίτερα των νησιών, λόγω των μικρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων, αν είχε ένα εισόδημα της τάξης των 10.000 ευρώ , να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές 2.700 ευρώ.

Επίσης να αναφέρω τα εξής στους κυρίους της Αριστεράς:
Έκαναν σημαία τους προεκλογικά ότι θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ. Όμως ο ΕΝΦΙΑ διατηρήθηκε, ενώ επιπλέον καταργήθηκαν και όσες απαλλαγές υπήρχαν.
Έλεγαν ότι θα θεσμοθετούσαν αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Στην πράξη προχώρησαν σε αύξηση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων από το 26% στο 29%, για τους αγρότες από 13% στο 26%, αύξηση της προκαταβολής φόρου από 27,5% (αγρότες) και 55% (περισσότερες επιχειρήσεις) στο 75% και από το επόμενο έτος στο 100%, αύξηση του φόρου από ενοίκια στο 15% (από 11%) για εισοδήματα κάτω από 12.000 και στο 35% (από 33%) για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
Έσκιζαν τα ιμάτια τους ότι δεν θα προχωρούσαν σε καμιά αύξηση ΦΠΑ και θα διατηρούσαν την έκπτωση 30% στα νησιά. Δεν πέρασε ένας χρόνος και προχώρησαν σε οριζόντια αύξηση ΦΠΑ με μετάταξη των περισσότερων αγαθών και υπηρεσιών από τον  «υπερμειωμένο»  (6,5%)  και «μειωμένο» (13%) στο 23% και κατήργησαν την έκπτωση στα νησιά.
Έλεγαν ότι θα μείωναν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ τελικά μείωσαν στο μισό το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και κατήργησαν το επιδόμα πετρελαίου κίνησης (diesel) για τους αγρότες.
Αυτά ήταν μόνο τα πιο εμφανή από όσα υποσχόταν ο πρώην Πρωθυπουργός της αριστεράς και της ελπίδας μαζί με τους συντρόφους του , αλλά τελικά έκαναν σε όλα τα αντίθετα!
Αντί λοιπόν να κάνετε ανούσιες δημοσιεύσεις , σκεφτείτε μήπως καταφέρετε κάποια στιγμή να κάνετε μια αντιπολίτευση ουσίας, γιατί , αν συνεχίσετε την ίδια τακτική, θα περάσετε στο χρονοντούλαπο της σύγχρονης ιστορίας ως αντιπολίτευσης του ψεύδους.

Εμείς κύριε Βουλευτά της Αριστεράς ότι είπαμε το κάναμε:

Δημιουργήσαμε το αφορολόγητο υπέρ των αγροτών .

Δημιουργήσαμε 7 ασφαλιστικές κατηγορίες για τους αγρότες.

Επιστρέψαμε το φόρο του αγροτικού πετρελαίου.

Μειώσαμε το ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.

Δώσαμε σχεδόν στο σύνολο των εκμεταλλεύσεων κορονοενισχύσεις.

Περάσαμε όλους τους επιλαχόντες στα σχέδια βελτίωσης.

Ανοίξαμε να σχέδια βελτιώσεις.

Ολοκληρώσαμε πληρωμές νέων αγροτών το μεγαλύτερο πρόγραμμα στην ιστορία της χώρας.

Εκσυγχρονίστηκε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ενισχύθηκε με επιπλέον χρήματα ο ΕΛΓΑ Και άμεσα αποζημιώνει τους παραγωγούς από τις θεομηνίες .

Δόθηκαν ενισχύσεις σχεδόν στο σύνολο των εκμεταλλεύσεων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της αύξησης του ενεργειακού μετά από τις επιπτώσεις που προέκυψαν απο τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Σταματήστε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα διότι ο κόσμος δεν μπορεί να εμπιστευθεί πολιτικούς της καρότσας κύριε Γάκη !

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.