Νίκος Γερονικόλας: Δεν συζητάμε για νέο χρήμα στο δήμο, ο Κολιάδης θα πάρει τα προβλεπόμενα όπως όλοι οι δήμοι.

Από: newsroom
0 Σχόλιο

Τον επικεφαλής της παράταξης Αρχή Οργάνωση για το Νησί μας κ. Νίκο Γερονικόλα είχε σήμερα το πρωί καλεσμένο ο Μανώλης Παπάζογλου στο ραδιόφωνο κόσμος.  Ο οποίος μάλιστα δεν διστάζει να βάλει τα πράγματα στην θέση τους σχετικά με τον Αλέξανδρο Κολιάδη και τις αιχμές για τα οικονομικά του Δήμου της Ρόδου.

Ο κ. Γερονικόλας ανέλυσε την σχέση την οποία έχει σήμερα με τον νέο δήμαρχο του νησιού κ. Αλέξανδρο Κολιάδη. Λευκή επιταγή δεν δίνουμε σε κανένα, έχουμε μία συναινετική σχέση με το νέο σχήμα του Δήμου και φυσικά στην πορεία θα γίνουμε πολύ ποιο αυστηροί.

Στο κράτος υπάρχει συνέχεια, πρέπει να υπάρχει συνέχεια, δεν έχει να κάνει με την περίοδο και συνεχίζουμε. Έχουμε ήδη συνεδριάσει, έχει γίνει ήδη η σύσταση του συμβουλίου και επίσης έχουμε και συνεδρίαση στις 11 Ιανουαρίου όπου είναι ο ορισμός των λαϊκών και αιρετών μελών στις επιτροπές και έτσι υπάρχει μία φυσική συνέχεια.

Αναφερόμενος στην σχέση του με το νέο δημοτικό σχήμα και τον ίδιο τον δήμαρχο κ. Κολιάδη συμπλήρωσε:

Πέρα από κάποιες μεμονωμένες φωνές, νομίζω επικρατεί ένα συναινετικό κλίμα, εμείς πήραμε μέρος στις τελετές παράδοσης παραλαβής των νέων κοινοτικών αρχών και έτσι νομίζω ότι πρέπει να γίνεται. Υπάρχει ένα κλίμα συναινετικό και έτσι νομίζω ότι οφείλουμε να προχωρήσουμε

Έναντι της νέας δημοτικής αρχής του κ. Κολιάδη στην παρούσα φάση θα λειτουργήσουμε υποστηρικτικά μέχρι να βρει έναν τρόπο δουλειάς για το καλό του νησιού μας. Διατηρώ κάποιους ενδοιασμούς αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της νέας δημοτικής αρχής, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο νέος δήμαρχος ήταν κομμάτι της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Τους δίνουμε πίστωση χρόνου, δυνάμεις και υπάρχει θέληση καλής συνεργασίας. Λευκή όμως επιταγή δεν δίνουμε για πέντε χρόνια και να μην το εκλάβουν έτσι. Σταδιακά ο αντιπολιτευτικός μας λόγος θα γίνει ποιο αυστηρός. Κρίνοντας πάντα τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται κάθε φορά. Είναι στο χέρι τους αν πάνω στην καλή μας διάθεση, χτίσουν ένα θετικό για την κοινωνία ή αν ανορθώσουν αντιπολιτευτικό κλίμα και πόλωση. Αυτή την στιγμή όμως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, υπάρχει ένα κλίμα συνεργασίας νομίζω και από την μεριά τους αλλά και από την μεριά την δικιά μας.

Για την επίσκεψη του Κολιάδη στην Αθήνα ο Νίκος Γερονικόλας σημείωσε:

Αυτή την στιγμή από την παράταξη του Αλέξανδρου Κολιάδη δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τα οικονομικά του Δήμου. Αυτό που θα πω δεν διέπεται από κανόνες και η νομοθεσία είναι σαφής. Δεν μπορεί και δεν γίνεται να υπάρχει πρόβλημα στη μισθοδοσία των εργαζομένων του δήμου Ρόδου διότι  εκ του νόμου αναγκάζεται η εκάστοτε δημοτική αρχή να έχει στο ταμείο τουλάχιστον δύο μισθούς. Άρα δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιο θέμα. Τώρα σε ότι αφορά τις πληρωμές για τους προμηθευτές έχω την εντύπωση, ότι αυτή η περίοδος πάντα διακρίνεται από αυτό το πρόβλημα ρευστότητας. Αυτή η χρονική περίοδος, αυτοί οι μήνες. Είναι λογικό ο κ. Κολιάδης και οποιοσδήποτε δήμαρχος, να μεταβεί στην Αθήνα να ζητήσει την προκαταβολή στα δημοτικά τέλη, στο φόρο παρεπιδημούντων, μία προκαταβολή για κινηθεί η ρευστότητα αυτή την περίοδο.

Ο Νίκος Γερονικόλας μιλάει για την νέα τουριστική περίοδο.

Νομίζω ότι οι περιοχές της Νότια Ρόδου τις οποίες επηρέασε η Πυρκαγιά έχω την εντύπωση ότι χρειάζονται ακόμα πολύ δουλειά. Οι εντυπώσεις των επισκεπτών θα είναι εκείνες που θα ορίσουν και το τουριστικό μέλλον της περιοχής. Τα ξενοδοχεία δουλεύουν ακατάπαυστα, έτσι ώστε όλο αυτό με τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, να μην έχει επιπτώσεις  στις κρατήσεις τους. Βέβαια στη Νότια Ρόδο υπάρχουν πολλών ειδών επιχειρήσεις και η κάθε μία από αυτές ε΄χει τις δικές της ανάγκες. Θέλει δουλειά. Εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να γίνει συνεδρίαση με ευρεία συμμετοχή φορέων, συλλόγων, σωματείων και όλων των παραγωγικών τάξεων έτσι ώστε να καταγράψουμε τις ανάγκες.

Αναλυτικά η συνέντευξη εδώ

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00