Ντράπηκε και η ντροπή κύριε Μητσοτάκη

Από admin
0 Σχόλιο

Το είδαμε κι αυτό στην προεκλογική περίοδο! Τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να ανακοινώνει την ανέγερση του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού.

Ντράπηκε και η ντροπή κύριε Μητσοτάκη με την αυθάδειά σας, να μιλάτε για το μεγάλο όραμα του Καθηγητή όλων των Δωδεκανησίων, έξω από το Νοσοκομείο της Ρόδου το οποίο με δική σας ευθύνη και της κυβέρνησής σας, καταρρέει μέρα με την ημέρα.

Χωρίς αιδώ και χωρίς καμία διάθεση απολογίας για την κατάσταση της υγείας στα Δωδεκάνησα, με τη γνωστή έπαρση που σας χαρακτηρίζει ήρθατε στη Ρόδο για να οικειοποιηθείτε την προσφορά του Δημήτρη Κρεμαστινού και να παρουσιάσετε ως δικό σας επίτευγμα ένα έργο για το οποίο χρόνια πασχίζουν οι τοπικοί παράγοντες και πάνω απ’ όλα ο ίδιος ο αείμνηστος καθηγητής και οι ογκολογικοί ασθενείς.

Χωρίς καμία αμφιβολία τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία χαιρετίζει σύσσωμη η δωδεκανησιακή κοινωνία, ωστόσο εγείρονται σωρεία ερωτημάτων για την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να  ανακοινωθεί η ανέγερση κτηρίου Ακτινοθεραπείας στο νοσοκομείο της Ρόδου, όταν επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια  δεν κάνατε απολύτως τίποτα, αδιαφορώντας για τις ανάγκες της Δωδεκανησιακής κοινωνίας.

Η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην υγεία με τον νέο νόμο για το ΕΣΥ, καταδεικνύει ότι προωθείτε ένα σύστημα που ενισχύει τον ιδιωτικό παράγοντα, βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στο δημόσιο σύστημα υγείας, που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1983.

Η λειτουργία του ΕΣΥ, είχε ως βασικούς άξονες την δημιουργία ενός συστήματος, όπου η υγεία θα αποτελούσε δημόσιο κοινωνικό αγαθό, παρέχοντας σε όλους τους πολίτες ίση και υψηλού επιπέδου περίθαλψη, καθιστώντας  την προστασία της υγείας απόλυτη ευθύνη του κράτους, κάτι το οποίο το επιτελικό σας κράτος κατέλυσε.

Ο αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστίνος διετέλεσε υπουργός υγείας αφήνοντας παρακαταθήκη ένα σημαντικό έργο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση της υγείας στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή μας, κάνοντας όλους τους Δωδεκανήσιους υπερήφανους. Αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τώρα από τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένας υπουργός Υγείας που «γκρεμίζει» ό, τι με τόσο κόπο καθιερώθηκε και χτίστηκε, αδιαφορώντας για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών των πολιτών αυτής της χώρας, πολύ περισσότερο δε των νησιωτών.

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.