Ξεκινούν τα προβλήματα με το νομοσχέδιο για τις παραλίες

Από: newsroom
0 Σχόλιο

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας επισημαίνει:

«Είναι ανεφάρμοστο και άδικο το συγκεκριμένο άρθρο του Νομοσχεδίου γιατί το κόστος είναι δυσβάσταχτο. Αφού πλήττονται μόνο οι πάρα πολύ μικρές επιχειρήσεις, σε μικρές παραλίες που είναι διάσπαρτες σε όλη τη χώρα και έχουν μικρό αριθμό λουομένων και φυσικά μικρό αριθμό ομπρελών.

Επίσης κανένας Δήμος δεν θα μπορεί να αναλάβει το κόστος για την κάλυψη ναυαγοσώστη σε κάθε μικρή παραλία.

Η λογική λέει ότι θα πρέπει να μπει ένα όριο και να ισχύει η παρουσία ναυαγοσώστη μόνο στις πολυσύχναστες παραλίες όπως προβλέπεται από το προεδρικό διάταγμα 71/2020 άρθρο 11, που ισχύει σήμερα.

Σε διαφορετική περίπτωση οι μικρές επιχειρήσεις που θα τους παραχωρηθεί χώρος σε αιγιαλό και παραλία για την τοποθέτηση ομπρελών, ουσιαστικά δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν.»

Επιπλέον, πολλοί διεθυντές ξενοδοχείων με τους οποίους μίλησε το TravelDailyNews αναρωτιούνται τι θα γίνεται με τον υποχρεωτικά ακάλυπτο χώρο που θα υπάρχει σε κάθε παραλία δίπλα στο χώρο που θα εκμεταλλεύεται το κάθε ξενοδοχείο, αναφορικά με τους λουόμενους που θα έρχονται ελεύθερα και ίσως αποθέτουν σκουπίδια που συνήθως δεν τα μαζεύουν, δημιουργούν φασαρία με μουσική ή με διάφορα σπορ που παίζουν όπως μπάλες, ρακέτες κτλ., και γενικά η συμπεριφορά τους διαφέρει από την ησυχία που μπορεί να αναζητούν οι φιλοξενούμενοι ενός ξενοδοχείου όταν βρίσκονται στη παραλία. Αναφορικά με την καθαριότητα και τη συντήρηση του ακάλυπτου χώρου της παραλίας δεν έχει προβλεφθεί ποιος θα είναι υπεύθυνος και με ποιο τρόπο θα διατηρούνται οι παραλίες καθαρές.

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00