Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό γυρίζουν την πλάτη στη Μύκονο – Ζητούν 12.000 για ένα σπίτι!

Από admin
0 Σχόλιο

Η έλλειψη σπιτιών και οι υπέρογκες τιμές στην ενοικίαση ακινήτων αποτελούν τα βασικά αντικίνητρα εύρεσης προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις της Μυκόνου. Δεν είναι όμως τα μόνα: οι άθλιες συνθήκες διαμονής, τα εξαντλητικά ωράρια και η ακρίβεια συμβάλλουν επίσης στην δημιουργία μεγάλου ελλείμματος εργαζομένων στον τουρισμό. Το πρόβλημα γιγαντώνεται τα τελευταία χρόνια χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν βρεθεί ικανοποιητικές λύσεις. Ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος συνομίλησε με τον κύριο Κώστα Σπανό, εργαζόμενο στον τουρισμό, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εκτιμώντας ότι φέτος η Μύκονος θα έχει την θλιβερή πρωτιά στις κενές θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο.

Ο ίδιος περιγράφει την δυσάρεστη εμπειρία που έζησε το τελευταίο διάστημα αναζητώντας στέγη στο νησί με τους ιδιοκτήτες να του ζητούν πάνω από €12.000 για ένα σπίτι έως 40 τετραγωνικά, ενώ δηλώνει ότι ακόμα και οι επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Μύκονο δεν το κάνουν γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τα ενοίκια του προσωπικού. Σχετικά με την αδυναμία εύρεσης στέγης που αντιμετώπισε ο κύριος Σπανός έκανε και δημόσια τοποθέτηση στα social media όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:”…Λοιπόν δεν βρήκα ούτε ένα σπίτι πάνω από 40 τετραγωνικά και από αυτά ούτε ένα λιγότερο από 12000!! Ακόμα πιο τρελό είναι ότι τα θέλουν όλα μπροστά και ολα μαύρα!!

Αυτό σημαίνει ότι όποιος θέλει να ζήσει αξιοπρεπώς στη Μύκονο και όχι σε υπόγεια (10000€) ή σε τρύπες με κατσαρίδες και άλλα ζωντανά θα πρέπει να ξοδέψει μόνο για διαμονή το ελάχιστο 2000€ το μήνα (δεν ειναι 2000€/μήνα γιατί η σεζόν είναι λιγότερο από 6 μήνες για τους περισσότερους, προσωπικά έξοδα 500-600€ το μήνα για να επιβιώσει, όχι για να κανείς “ζωή “!! Άρα ένα ζευγάρι θέλει το ελάχιστο 18000-20000 για να ζήσει αξιοπρεπώς!! Πόσα χρήματα πρέπει να ζητήσει ένας εποχικός υπάλληλος από τον ξενοδόχο, εστιάτορα κτλ;;; Εν κατακλείδι βάλτε μυαλό εκεί στη Μύκονο γιατί σε λίγο καιρό θα έχετε μια καινούργια πρωτιά: στις κενές θέσεις εργασίας!! Δεν θα βρίσκετε άνθρωπο να δουλέψει! Δεν θα μπορείτε να εξυπηρέτησετε τους πελάτες σας.!! Δεν θα βρίσκετε πάντα προσωπικό που να μένουν όπως όταν ήμουν στο στρατό!!

Και με τις τιμές που έχετε θα πάει το “κουλούρι ” και ο “άσσος” σύννεφο στις αξιολογήσεις των πελατών σας στο booking ,trip advisor κτλ !!”

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.