Ο “Λαγός” μεταξύ της Νομικής Σχολής και της Δημοτικής Διακυβέρνησης

Από: newsroom
0 Σχόλιο

Στα πολιτικά παρασκήνια της Ρόδου, ένα παρατσούκλι έχει αρχίσει να επικρατεί για έναν νέο αντιδήμαρχο, γνωστό ως “Λαγός”. Αυτό το παρατσούκλι αντανακλά την προσπάθειά του να εμφανίζεται ως γνώστης των πάντων, αλλά συχνά αποδεικνύεται ανίκανος να κατανοήσει τις πραγματικές ανάγκες και απαιτήσεις της θέσης του.

Παρόλο που ο “Λαγός” έχει αποφοιτήσει από νομική σχολή και έχει εργαστεί ως δικηγόρος, η μετάβασή του στη δημοτική διακυβέρνηση και η ανάληψη καθηκόντων του δήμου έχουν προκαλέσει αμφιβολίες. Η διαφορά μεταξύ της νομικής εκπαίδευσης και της εμπειρίας στη διαχείριση θεμάτων έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στην ικανότητά του να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της θέσης του.

Η ερώτηση για το αν ο λογιστής, ο μπακάλης, ο τυρέμπορας μπορεί να γίνει δικηγόρος ή αντίστροφα αναδεικνύει την ανάγκη για σωστές και καλά εκπαιδευμένες θέσεις στη δημόσια διοίκηση. Μήπως πρέπει οι θέσεις που αναλαμβάνουν να είναι επιτέλους σωστές, ώστε να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης;

Συνοψίζοντας, ο “Λαγός” φαίνεται να μπερδεύεται συχνά στις διαφορετικές του επιστημονικές εκπαιδεύσεις και εμπειρίες, και η ονομασία αυτής της φιγούρας ως “Λαγός” φαίνεται να αντανακλά αυτήν την πραγματικότητα.

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00