Πάλι αλχημείες αμφίβολης προέλευσης στην ενεργειακή κοινότητα Χάλκης

by newsroom
0 comment

Πληροφορηθήκαμε ότι στελέχη της δημοτικής αρχής, κάλεσαν ορισμένους (ελάχιστους) δημότες της Χάλκης, να προσέλθουν στην ενεργειακή κοινότητα, προκειμένου να τους εγγράψουν δωρεάν, χωρίς την καταβολή των 300 € για την αγορά μίας μερίδας, με το δήθεν αιτιολογικό των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Εάν ισχύουν τα ανωτέρω, η δημοτική αρχή πρέπει να λάβει υπόψη της τα ακόλουθα :

1— Η θέσπιση των 300 € ανά μερίδα, έγινε με πρόταση του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, με απόφαση της γενικής συνέλευσης και μόνο με μία νέα απόφαση της γενικής συνέλευσης μπορεί να αλλάξει.

2— Διαφωνούμε κάθετα στον διαχωρισμό των πολιτών, με αποκλειστικό κριτήριο την γνώμη του δημάρχου, εάν δεν υπάρχουν ασφαλή, διαφανή και  αποφασισμένα από όλους κριτήρια, για τα μέλη της ενεργειακής κοινότητας.

3— Τέτοιου είδους κινήσεις, τις θεωρούμε αμφίβολης προέλευσης και ζητάμε ναι επανέλθει η λειτουργία και η δομή της ενεργειακής κοινότητας στην πραγματικά δημοκρατική της δομή και αξία, που είναι η εξυπηρέτηση του συνόλου των ιδιοκτητών των ηλεκτροδοτημένων ακινήτων της Χάλκης και όχι μόνο του 1/5, που ενέγραψαν με το δυσβάστακτο και εξαιρετικά περιοριστικό κόστος των 300 €, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του.

4— Επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας, για κατάργηση του κόστους των 300 € ανά μερίδα, με απόφαση νέας γενικής συνέλευσης και μείωση του κόστους ανά μερίδα σε 10 – 30 € το πολύ και την άμεση εγγραφή, χωρίς άλλα κριτήρια, όλων ανεξαιρέτως των ιδιοκτητών των ηλεκτροδοτημένων ακινήτων της Χάλκης.

Όλα τα άλλα είναι αμφίβολης προέλευσης και εκτός δημοκρατικής αντίληψης, που περιλαμβάνει την προστασία του συνόλου των πολιτών, που έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν στην ενεργειακή  κοινότητα, με βάση τον συγκεκριμένο νόμο.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news