Παναγιώτης Κουνάκης: Συνάντηση με την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Μαρία Κορακάκη

Από admin
0 Σχόλιο

Με την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Μαρία Κορακάκη συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Κουνάκης.
Στη συζήτηση τέθηκαν τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι προνοιακές δομές που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία τους καθώς και η κάλυψη των καίριων κενών θέσεων που πρέπει να καλυφθούν προκειμένου να στελεχωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των τροφίμων και των ωφελουμένων.

Δεδομένης της έλλειψης προσωπικού και με τον αριθμό των μόνιμων υπαλλήλων να ανέρχονται σε μόλις 85, όταν για την επαρκή στελέχωση των δομών απαιτούνται τουλάχιστον 200 άτομα ο υποψήφιος βουλευτής, επισήμανε την επιβεβλημένη ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών θέσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν με συμβάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας και στην καθυστέρηση που σημειώνεται στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, μέσω των σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θεσπίστηκαν για την έκτακτη αυτή συνθήκη. Ο κ. Κουνάκης επισήμανε την ανάγκη να κινηθούν διαδικασίες ώστε οι άνθρωποι αυτοί που γνωρίζουν πλέον τις ανάγκες και καλύπτουν καίριες θέσεις, να προσληφθούν σε μόνιμη βάση.

Επιπλέον, επισημάνθηκε και η ανάγκη να ξεπεραστούν τα προβλήματα της γραφειοκρατίας που ευθύνονται για την καθυστέρηση στην εκταμίευση κονδυλίων για τη χρηματοδότηση των δομών μέσω του Υπουργείου Εργασίας.
Η κα Κορακάκη από την πλευρά της σημείωσε την μεγάλη ευαισθησία των συμπολιτών μας οι οποίοι στηρίζουν με τις δωρεές τους τις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πάγια θέση του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουνάκη, αποτελεί η αναβάθμιση των υπηρεσιών πρόνοιας προκειμένου να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Υπό αυτό το πρίσμα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την στήριξη και αναβάθμιση της λειτουργίας των προνοιακών ιδρυμάτων.

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.