Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την απόσπαση ιατρού -ακτινοδιαγνώστη στο νοσοκομείο Καλύμνου

by newsroom
0 comment

Με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Υγείας, ο  Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά να εξεταστεί, άμεσα, το ενδεχόμενο απόσπασης ιατρού-ακτινοδιαγνώστη στο νοσοκομείο της Καλύμνου.

Επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο υπηρετεί ένας επικουρικός ιατρός-ακτινοδιαγνώστης που είναι σε θέση να χειρίζεται τον αξονικό τομογράφο και ένας μόνιμος ιατρός-ακτινοδιαγνώστης ο οποίος συνταξιοδοτείται.

Τονίζει ότι η λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Καλύμνου είναι γεγονός καθοριστικής σημασίας, αφού μπορούν πλέον να πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο μια σειρά καθοριστικών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων αλλά και να εξυπηρετούνται και πολίτες από γειτονικά νησιά.

Αναφέρει ότι η απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος, έχει ως προϋπόθεση την ενίσχυσή του με ιατρικό προσωπικό, που θα έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται τον αξονικό τομογράφο και να διενεργεί εξετάσεις.

Μάλιστα θέτει και το ζήτημα της προκήρυξης  δύο μόνιμων  θέσεων με ειδικότητα ακτινοδιαγνώστη, μία Διευθυντή και μία Επιμελητή Α.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

 

ΘΕΜΑ: «Κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Νοσοκομείου Καλύμνου»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Πρόσφατα στην Κάλυμνο εγκαινιάστηκαν οι εγκαταστάσεις του απεικονιστικού κέντρου στο νοσοκομείο του νησιού, που κατασκευάστηκε με δωρεά ιδιώτη.

Σε αυτό υπάρχει πλέον και λειτουργεί πέραν των άλλων απεικονιστικών μηχανημάτων και ο αξονικός τομογράφος, γεγονός καθοριστικής σημασίας αφού μπορούν πλέον να πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο μια σειρά καθοριστικών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων.

Αυτή τη στιγμή, στο νοσοκομείο υπηρετεί ένας επικουρικός ιατρός-ακτινοδιαγνώστης που είναι σε θέση να χειρίζεται τον αξονικό τομογράφο και ένας μόνιμος ιατρός-ακτινοδιαγνώστης ο οποίος συνταξιοδοτείται.

Είναι ξεκάθαρο ότι η απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος, έχει ως προϋπόθεση την ενίσχυση του με ιατρικό προσωπικό, που θα έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται τον αξονικό τομογράφο και να διενεργεί εξετάσεις.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση απαιτείται η προκήρυξη δύο μόνιμων θέσεων με ειδικότητα ακτινοδιαγνώστη, μία Διευθυντή και μία Επιμελητή Α.

Άμεσα, όμως, και προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο απόσπασης ιατρού-ακτινοδιαγνώστη στο νοσοκομείο της Καλύμνου.

 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

 

  1. Προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο άμεσης απόσπασης ιατρού-ακτινοδιαγνώστη στο νοσοκομείο της Καλύμνου;
  2. Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η προκήρυξη θέσεων μόνιμων ιατρών, με ειδικότητα ακτινοδιαγνώστη, στο νοσοκομείο Καλύμνου.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής  Δωδεκανήσου

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

 Επικοινωνία: info@protiekdosi.news