Παραλίες: Ο Υψηλάντης με τροπολογία κατάργησε την ασφαλιστική δικλείδα δημοσίου δρόμου και πλατειών.

Από admin
0 Σχόλιο

Ο Ροδιακός λαός για να μπορέσει να βγάλει τα συμπεράσματα του πρέπει να γνωρίζει το ιστορικό των παραλιών που έχει ως έξής!!!

Πριν από 40 χρόνια η παραλίες ήταν αποκλειστικά στην Αρμοδιότητα του ΕΟΤ, Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και δεδομένου πως δεν υπήρχαν τότε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο ΕΟΤ καλούσε τότε τους Ροδίτες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για της παραλίες.

Γράφει ο Νάσος Ρόγκας

Κάνεις δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον,  πάρα μόνο ορισμένοι φτωχοί άνθρωποι που κατέβηκαν τότε στις παραλίες. Άνθρωποι που έφεραν νερό στις παραλίες και έφτιαξαν μόνοι τους σιγά σιγά και με κόπο τον τουρισμό στη παραλία. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πλήρωναν ενοίκιο, για πολλά χρόνια.

Αφού λοιπόν άρχισε σιγά σιγά να αυξάνει ο τουρισμός και να αναβαθμίζετε η παραλία, γιατί άρχισε να φαίνεται ότι η παραλία έχει ψωμί ο ΕΟΤ αποφάσισε να δώσει της παραλίες στο δήμο υπό τον όρο να παραχωρεί της παραλίες στο Δήμο σε φτωχούς και πολύτεκνους ανθρώπους.

Αυτό κράτησε για πολλά χρόνια, έως ότου κάποια κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει ακόμα και τον κουλουρά ελεύθερο επαγγελματία και ξαφνικά οι ομπρελάδες βρεθήκαν να είναι όμηροι της ψήφοθηρίας της εκάστοτε δημοτικής αρχής που τους κρατούσε ομήρους.

Οι ομπρελάδες πλέον έφτιαξαν εταιρεία και εν μέσω φασαριών και υποσχέσεων έπερναν της παραλίες ανά 3ετια εν μέσω μιας τυπικής διαδικασίας πλειστηριασμού εφόσον δεν υπήρχαν άλλοι ενδιαφερόμενοι εκτός κάποιων επιχειρηματιών και ξενοδόχων για τους οποίους όμως υπήρχε στην εκάστοτε ΚΥΑ μια παράγραφος όπου ανέφερε όπου περνάει δημόσιος δρόμος πλατεία η δημόσια κτήματα δεν νοείτε να είναι κάποιος όμορος και δεν είχε δικαίωμα προτιμησιακού!!!

Έτσι οι ομπρελάδες συνέχιζαν να έχουν της παραλίες και να αναβαθμίζουν καλύτερα αυτό το τουριστικό προϊόν έως ότου κάποιοι μυριστήκαν χρήμα και αποφάσισαν πως πρέπει να τις πάρουν προς εκμετάλλευση  αλλά και οι ξενοδόχοι να της πασάρουν ως προϊόν τουριστικού πακέτου στους πελάτες τους έτσι ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης  μαζί με άλλους 2 από την υπόλοιπη Ελλάδα και πέρασαν με 3 υπογραφές μέσα σε μια νύχτα τροπολογία που καταργούσε αυτή την ασφαλιστική δικλείδα του δημοσίου δρόμου των πλατειών και των δημοσίων κτημάτων και ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα έγιναν όλοι οι επιχειρηματίες και ξενοδόχοι δικαιούχοι πρωτημησιακου δικαιώματος.

Τώρα βέβαια με τον νόμο που ψηφίστηκε κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς παραλίες ο δήμος και ομπρέλαδες και η ΕΤΑΔ να δώσει της παραλίες σε όποια εταιρεία εκείνη θέλει.Οι παραλίες της Ρόδου κινδυνεύουν τώρα να δοθούν με ηλεκτρονική δημοπρασία.

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.