Παύλος Γερουλάνος: «Η Νέα Δημοκρατία θυσιάζει το αύριο, για το σήμερα»

Από: newsroom
0 Σχόλιο

«Θυσιάζετε προοπτική επόμενων ετών, Κυβερνήσεων ή και γενεών για άμεσο, μικρότερο και δικό σας όφελος, τώρα» τόνισε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: «Α) Κύρωση της από 7.12.2023 τροποποίησης της από 31.7.1995 Σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» – Β) Κύρωση του από 4.1.2024 Ιδιωτικού Συμφωνητικού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Αεροπορία Αιγαίου Ανώνυμη Αεροπορική Εταιρεία»» ο εισηγητής τού ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος.

«Γιατί, μια μεταμνημονιακή Κυβέρνηση φέρνει, σήμερα, ένα “μνημονιακό” Νομοσχέδιο;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Γιατί μια Κυβέρνηση που ηγείται, όπως η ίδια λέει, μιας δυναμικής και αναπτυσσόμενης οικονομίας, φέρνει ένα Νομοσχέδιο που θα έφερνε μια Κυβέρνηση που βρίσκεται με την “πλάτη στον τοίχο”;» λέγοντας πως η Κυβέρνηση χάνει χρήματα από την κεφαλαιοποίηση των μετοχών της Aegean και του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ θα μπορούσε στο μέλλον να κερδίσει περισσότερα.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας, αναφέρθηκε στις τέσσερις εκδοχές για τις οποίες η Κυβέρνηση προβαίνει σε μία τέτοια κίνηση.

Εκδοχή πρώτη: «Η Aegean και ο Τουρισμός δεν έχουν την προοπτική ανάπτυξης που μας “πουλάει” η Κυβέρνηση και πρέπει να ξεφορτωθεί τα “χαρτιά”, για να ξεφορτωθεί την προοπτική μικρότερων κερδών ή και χασούρας που της έρχεται στο μέλλον» και απάντησε ο ίδιος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όμως, για την Aegean, οι αναλύσεις που έχω διαβάσει, μόνο καλά λένε. Και από αυτά που λέει η Κυβέρνηση, για τον Τουρισμό γενικότερα, επίσης οι προοπτικές είναι θετικές» και ότι: «η αξία της μετοχής του Αεροδρομίου για τους σημερινούς μετόχους του, περιφέρεται γύρω στα 6 δισ. 800 εκατομμύρια».

Εκδοχή δεύτερη: «Η Aegean και ο Τουρισμός έχουν προοπτική ανάπτυξης, αλλά δεν έχει προοπτική ανάπτυξης η ελληνική οικονομία. Και άρα, η Κυβέρνηση πρέπει να μαζέψει χρήματα για να επιβιώσει τις κακές μέρες που έρχονται, όπως κάναμε την εποχή των μνημονίων» τονίζοντας πως αυτό το σενάριο φοβάται η αντιπολίτευση, όμως η Κυβέρνηση το αρνείται.

Τρίτη εκδοχή: «Οι δύο εταιρείες και η ελληνική οικονομία πάνε πρίμα, αλλά η Κυβέρνηση θέλει περισσότερα χρήματα από αυτά που έχει, ώστε να ξοδέψει περισσότερα από αυτά που μπορεί σήμερα να ξοδέψει» και κάλεσε τον Υπουργό να εξηγήσει αν υπάρχει άλλη εκδοχή καθώς την τέταρτη «δεν θέλει ούτε να τη σκέφτεται»:

«Υπάρχει άλλη εκδοχή; Υπάρχει μια τέταρτη, αλλά αυτή θα τη δούμε στο τέλος, διότι δεν θέλω ούτε να τη σκέφτομαι. Αν υπάρχει και πέμπτη, περιμένω τον Υπουργό να μας την εξηγήσει, διότι εγώ πραγματικά αυτές βλέπω».

Αφήνοντας την τέταρτη εκδοχή για το τέλος της ομιλίας του, ο Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, εξηγώντας γιατί «δεν θέλει ούτε να τη σκέφτεται», τόνισε πως ούτε στην Κυβέρνηση θέλουν να τους κατηγορούν για διαφθορά, ούτε τον ίδιο για «συκοφάντη», καλώντας την να προσέξει πολύ τις πράξεις της.

«Σας υποσχέθηκα μια τέταρτη εκδοχή, γιατί η Κυβέρνηση πουλάει με χασούρα ή μικρότερη προοπτική κερδών μετοχές που θα μπορούσε στο μέλλον να πουλήσει ακριβότερα. Σας είπα ότι δεν θέλω να τη σκέφτομαι. Και θα εξηγήσω, γιατί δεν θέλω να τη σκέφτομαι.

Θα την πω όμως, πρώτον, για να μη θεωρείτε ότι τρώμε κουτόχορτο και δεύτερον, διότι στο μέλλον θα πάρετε αποφάσεις για το τίμημα εισαγωγής στο Χρηματιστήριο των Μετοχών τού Αεροδρομίου και καλό είναι να λάβετε και αυτήν την πιθανότητα υπόψη.

Πουλώντας φθηνότερα σήμερα, κάτι που αύριο θα έχει μεγαλύτερη αξία, κάνετε ένα σημαντικό δώρο στους υπάρχοντες μετόχους των εταιρειών. Δηλαδή, θυσιάζετε περιουσία και χρήματα τού ελληνικού λαού για να κάνετε κάποιους ανθρώπους που έχουν χρήματα, πλουσιότερους.

Με ποια προοπτική, θα με ρωτήσετε; Σε τέτοιες περιπτώσεις, Κυβερνήσεις ενεργούν έτσι ώστε οι φίλοι τους να γίνουν πιο φίλοι και οι εχθροί να γίνουν λιγότερο εχθροί. Ή ακόμα και φίλοι. Δεν φαντάζομαι να έχετε κάτι τέτοιο στο μυαλό σας. Το λέω, διότι, κάποιοι μέτοχοι αυτών των εταιριών και δηλωμένοι φίλοι σας και δηλωμένοι εχθροί σας, έχουν υπάρξει.

Αλλά, κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι είστε μια Κυβέρνηση που ξεπουλάει περιουσία του κόσμου, για να κάνει δωράκια σε φίλους ή για να κλείσει στόματα αντιπάλων, και ένα τέτοιο σενάριο θα σήμαινε ότι είστε μια Κυβέρνηση διεφθαρμένη.

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00