Προσβολή στο πρόσωπο του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια από τον Αλέξανδρο Κολιάδη.

Από: newsroom
0 Σχόλιο

Τα έχουμε δει όλα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ρόδου με βασικό πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Κολιάδη ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα δήμαρχου τις επόμενες ημέρες. Ο ίδιος φροντίζει κάθε φορά να δείχνει τον κακό του εαυτό σε σημείο που μαρτυρά την έλλειψη του σε γνώσεις στην Αυτοδιοίκηση.

Ο Κολιάδης γεμάτος έπαρση κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Δεν ήθελε με τίποτα να βραβευτεί ο Αλέξης Κούγιας.

Πολύς λόγος έγινε στη συνεδρίαση για την πρόταση της δημοτικής αρχής να τιμήσει εκλιπόντες αλλά και εν ζωή ανθρώπους, από την πολιτική και επιχειρηματική ζωή. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Αλέξανδρος Κολιάδης εξέφρασε έντονη αντίδραση όταν ακούστηκε το όνομα του Αλέξη Κούγια. Τόσο ο κ. Καμπουράκης όσο και ο κ. Θανάσης Στάμος, επέμεναν ότι είναι το σωστό τάιμινγκ και αποτελεί μια πράξη σεβασμού στο πρόσωπο του.

Ο Κολιάδης ήταν ανένδοτος.

Έτσι εχθές το βράδυ προσέβαλε τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, τον οποίο πρότεινε για να βραβευτεί ο σημερινός δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης. Το μένος του προς τον Αλέξη Κούγια ήταν πολύ έντονο, σε βαθμό που δημιούργησε αρνητική εντύπωση τόσο στους δημοσιογράφους όσο και στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο τρόπος του Κολιάδη απαξίωνε τον γνωστό ποινικολόγο, με τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη να του τονίζει ότι από το 1980 ο γνωστός δικηγόρος είναι φίλος της Ρόδου και πως πρέπει να βραβευτεί. Μάλιστα ο Κολιάδης ξέχασε ότι ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε δωρεάν  και χωρίς να ζητήσει ούτε ένα ευρώ για την σύνταξη της μηνυτήριας αναφοράς για τις φωτιές στη Ρόδο”. Μάλιστα ζητούσε επίμονα να αφαιρεθεί το όνομα του Αλέξη Κουγια από την λίστα των ανθρώπων που ο Δήμος Ρόδου θα τιμήσει και αποχώρησε από την αίθουσα.

Τι ήταν αυτό όμως που εξώθησε τον Αλέξανδρο Κολιάδη να μην δεχτεί να βραβεύσει ο δήμος της Ρόδου τον γνωστό ποινικολόγο;

ο Κολιάδης ζήτησε να μπουν επιπλέον οι Νεκτάριος Σαντρορινιός, Φώτης Χατζηδιάκος, ο Κώστας Σαρρής και άλλοι για να συμφωνήσει.

Μάλιστα ο εξαίρετος ποινικολόγος σε ανακοίνωση του είχε τόνίσει

“Όπως σας είναι γνωστό, ο Δήμαρχος του δήμου Ροδίων κ. Καμπουράκης Αντώνης μού έκανε την τιμή να με επιλέξει να εκπροσωπήσω τον δήμο Ροδίων και να συντάξω μηνυτήρια αναφορά εις βάρος αγνώστων δραστών για τα κακουργήματα του κοινού εμπρησμού, του εμπρησμού δάσους και της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο, πράξεις οι οποίες διεπράχθησαν στις γνωστές δασικές και οικιστικές περιοχές της Ρόδου το τελευταίο χρονικό διάστημα (18-28.7.2023).

Προ ολίγων ημερών μού τηλεφώνησε η γραμματέας του Δήμαρχου Ροδίων κα Κυπριώτου, η οποία μου ζήτησε να κοστολογήσω τις προσφερθείσες από εμέ και τους συνεργάτες μου νομικές υπηρεσίες και να αποστείλω και σχετικό παραστατικό, ώστε να εγκριθεί η πληρωμή μου από το Δ.Σ του δήμου Ροδίων.

Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να σας δηλώσω κατηγορηματικά ότι λόγω της προσωπικής μου σχέσεως από 10ετιών με τον κο Δήμαρχο και την οικογένειά του, αλλά και λόγω της στενής μου σχέσης από δεκαετιών με όλη την κοινωνία της Ρόδου δεν επιθυμώ ως αμοιβή ούτε ένα ευρώ και θέλω ακόμη να δηλώσω κατηγορηματικά ότι αποτέλεσε τιμή για εμένα και τους στενούς συνεργάτες μου, δικηγόρους του γραφείου μου, ότι μας επέλεξαν, για να εκπροσωπήσουμε το σύνολο της κοινωνίας των Ροδίων πολιτών τόσο ενώπιον του Άρειου Πάγου, του οποίου την Εισαγγελία ενημερώσαμε, όσο και οιασδήποτε άλλης αρχής σε αυτές τις καταστροφικές στιγμές για το ηρωικό νησί σας.

Μου αρκεί ένας ηθικός έπαινος και μόνο και δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα είμαι παρών και πάντοτε χωρίς αμοιβή μαζί με τους εκλεκτούς συναδέλφους μου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου στην οποιαδήποτε δικαστική διαδικασία μού ζητηθεί.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Αθήνα, 4/8/2023

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00