Προϋπολογισμός Σόϊμπλε και ευημερία Ροδιτών μέσω Ντελόρ!

Από: newsroom
0 Σχόλιο

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου με θέμα τον προϋπολογισμό του 2024. Η εισήγηση έγινε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τάσο Σπανό οποίος περιέγραψε τις δυσκολίες του εγχειρήματος λόγω της μεταφοράς ΡΟΔΑ και ΔΟΠΑΡ στο δήμο και τον περιέγραψε ως ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο.

Είναι ισοσκελισμένος, ύψους 188 εκ. ευρώ. Αναφέρθηκε στα προβλήματα εισπραξιμότητας καθώς και στα έσοδα που έχασε ο δήμος το προηγούμενο έτος. Κλείνοντας την τοποθέτηση του τόνισε οτι “δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανένα και οτι ενήργησε με τη συνείδηση του.

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, όχι τυχαία, αναφέρθηκε στον Ζακ Ντελόρ που εκπροσωπούσε την ευημερία των Ευρωπαίων πολιτών και στον μισητό για τους Έλληνες και όχι μόνο Σόιμπλε που και οι δυο απεβίωσαν τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Καμπουράκης μίλησε για τους δυο Ευρωπαίους πολιτικούς, ο ενας ο Ντελόρ που έχει περάσει στην συνείδηση των Ευρωπαίων ως ο πολιτικός που εδραίωσε την κοινωνική Ευρώπη προτάσσοντας την ευημερία τους σε αντίθεση με τον Σόιμπλε που εξόντωσε με την πολιτική που εξυπηρετούσε πρωτίστως τη χώρα του, Ευρωπαίους πολίτες, με πρώτους τους Έλληνες επιμένοντας στην τάξη και στην οικονομική τακτοποίηση των κρατών.

Απαντώντας στα όσα του καταλογίζει σε δηλώσεις του αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο ο νέος δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης περί ατολμίας στην είσπραξη των οφειλών από τους δημότες, οτι δηλαδή ο Δήμος έχει πολλές ανείσπρακτες οφειλές, ξεπερνούν τα 60 εκ. ευρώ, (κατά τον Καμπουράκη πάνω απο 300 εκ ευρώ συνολικά), έκανε την αντιδιαστολή τονίζοντας οτι πάνω απ’ όλα ο ίδιος έβαλε την ευημερία των Ροδιτών.

Εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί οτι όσοι θα επιδιώξουν την αναγκαστική είσπραξη οφειλών προς το δήμο θα ακολουθήσουν την πολιτική Σόιμπλε. μάλιστα μοιράστηκε και χαρτί με δημοσίευμα που αναφέρεται στην πολιτική Ντελόρ.

Οι αναφορές του κ. Καμπουράκη στις πολιτικές των δυο ανδρών που ήταν διαμετρικά αντίθετες ήταν συνεχείς, προφανώς για να γίνει κατανοητή η πολιτική που ακολούθησε και ήταν “εισπρακτικά” ήπια εν αντιθέσει με την εμμονή του νέου δημάρχου στις εισπράξεις!!! Μετά απο αρκετή συζήτηση εγκρίθηκε η εισήγηση για τον προσυλλογισμό κατά πλειοψηφία, κατά ψήφισε ο Τάκης Πότσος και παρών οι κ. Κολιάδης και Καραταπάνης.

-Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή από όλους τους δημοτικούς συμβούλους, στη μνήμη των δύο δημοτικών υπαλλήλων που έφυγαν από ζωή πολύ πρόσφατα.

-Πολύς λόγος έγινε στη συνεδρίαση για την πρόταση της δημοτικής αρχής να τιμήσει εκλιπόντες αλλά και εν ζωή ανθρώπους, από την πολιτική και επιχειρηματική ζωή. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Αλέξανδρος Κολιάδης εξέφρασε έντονη αντίδραση όταν ακούστηκε το όνομα του Αλέξη Κούγια, ζητώντας να εισαχθεί και το όνομα του εκλιπόντος Νεκτάριου Σαντορινιού και του Κώστα Σαρρή. Τόσο ο κ. Καμπουράκης όσο και ο κ. Θανάσης Στάμος, επέμεναν ότι είναι το σωστό τάιμινγκ και αποτελεί μια πράξη σεβασμού στα πρόσωπα.

notosnews.gr

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00