Πυροσβεστική: Ο νέος αρχηγός είναι υπόδικος για τη φονική φωτιά στη Βαρυμπόμπη…

Από: newsroom
0 Σχόλιο
Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την επιλογή της κυβέρνησης -για άλλη μία φορά- να επιβραβεύει αξιωματικούς της Πυροσβεστικής οι οποίοι εμπλέκονται με τη Δικαιοσύνη σχετικά με τα καθήκοντά τους.
Σύμφωνα με… δημοσίευμα του documentonews.gr ο νέος αρχηγός της πυροσβεστικής, Θεόδωρος Βάγιας είναι υπόδικός αναφορικά με υπόθεση της καταστροφικής πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη το καλοκαίρι του 2021 κατά την οποία τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Ειδικότερα, η δίωξη σε βάρος του νέου αρχηγού της πυροσβεστικής και άλλων εμπλεκόμενων προσώπων έχει ασκηθεί από τα τέλη του περασμένου καλοκαιριού και η δίκη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ενώπιον του Γ΄ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων στις 12 Φεβρουαρίου.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το περασμένο καλοκαίρι άσκησε ποινικές διώξεις για τις φονικές πυρκαγιές στη Βαρυμπόμπη μεταξύ άλλων, εναντίον αξιωματικών της πυροσβεστικής, υπαλλήλων του ΑΔΜΗΕ και του δασαρχείου της Πάρνηθας, το Δήμαρχο Ωρωπού.

Συγκεκριμένα τα αδικήματα αφορούσαν σε εμπρησμό από συγκλίνουσα αμέλεια, εμπρησμό δάσους από συγκλίνουσα αμέλεια, υποβάθμιση περιβάλλοντος από συγκλίνουσα αμέλεια η οποία είχε ως επακόλουθο σοβαρή οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή, ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια κατά συρροή, σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.
Όπως μεταδίδει το documentonews.gr κατά την έρευνα των εισαγγελικών αρχών διαπιστώθηκε πλημμέλειες των αξιωματικών της πυροσβεστικής κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως έλλειψη συντονισμού, έλλειψη σχεδιασμού και επαρκούς εναέριας επιτήρησης αλλά και καθυστερημένη κινητοποίηση των εναέριων μέσων. Επιπλέον οι εισαγγελείς διαπίστωσαν «πλημμελή εποπτεία μετά από μερικό έλεγχο της πυρκαγιάς».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι η πρώτη φορά που επιβραβεύει υπόδικους αξιωματικούς της πυροσβεστικής καθώς και μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι επέλεξε να τους βάλει σε καίρια πόστα στην πυροσβεστική.

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00