Ρόδος: Δηλώνει εργαζόμενους για 6.5 ώρες εργασία και τους βάζει να δουλεύουν 18 ώρες

Από admin
0 Σχόλιο

Σάλο προκαλεί η νέα καταγγελία που έχει σήμερα στα χέρια της η Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Επιχειρηματίας στο νησί της Ρόδου στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας έχει δηλωμένους τους εργαζόμενους για 6,5 ώρες εργασίας με μηνιαίο μισθό 700- 800 ευρώ.  Οι πραγματικές ώρες εργασίας σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα φτάνουν τις 18.

Το όνομα του επιχειρηματία είναι στην διάθεση μας. Ο ίδιος είναι γνωστός και μη εξαιρετέος στη Ρόδο. Λόγω όμως ότι ο συγκεκριμένος έχει τινάξει την Ρόδο στον αέρα στο δικό του ΑΦΜ, η επιχείρηση νεοσύστατη μάλιστα δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Ο Επιχειρηματίας έβαλε την σύζυγό του στο παιχνίδι και έστησε όλη την εταιρεία επάνω της. Η σύζυγος αλλοδαπή η οποία έβγαλε ελληνικό ΑΦΜ  ξαφνικά βρέθηκε με ολόκληρη εταιρεία στην πλάτη.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι ακριβώς δραστηριότητα έχει η εταιρεία η συγκεκριμένη;

Η Συγκεκριμένη εταιρεία είναι μία παράπλευρη εταιρεία της UBEN. Νοίκιασε αυτοκίνητα με την μορφή του leasing. Παραλαμβάνει λοιπόν τουρίστες από αεροδρόμιο και λιμάνι προς τα τα ξενοδοχεία του νησιού. Από τα ξενοδοχεία του νησιού προς λιμάνι και αεροδρόμιο.

Η συμφωνία με τον καταγγέλλοντα ήταν να εργάζεται 10 ώρες με μισθό 1200 ευρώ. Ξαφνικά ένας από τους οδηγούς του αρρωσταίνει. Ο επιχειρηματίας όμως προσπαθούσε να τον αναγκάσει να εκτελέσει δρομολόγιο έστω και άρρωστος. Ο οδηγός επαγγελματίας,  του εξήγησε ότι στην κατάσταση που είναι, είναι πιθανότερο να γίνει ατύχημα και δεν θα πάει, ο επιχειρηματίας όμως αδιαφορούσε εντελώς αν ο οδηγός του άρρωστος και ανίκανος να οδηγήσει, προκαλούσε τροχαίο και έχανε την ζωή του ή οι τουρίστες που είχε μέσα χτυπούσαν και το χειρότερο σενάριο να ήταν και αυτοί νεκροί . Ο ίδιος έστειλε να παραλάβουν το όχημα από το σπίτι του οδηγού και άφησε απλήρωτο τον εργαζόμενο του. Εγώ του είπε πληρώνω αυτούς που εργάζονται και όχι όσους αρρωσταίνουν.

Μετά από τρεις ημέρες όταν του τηλεφώνησε για να επιστρέψει στην εργασία του του είπε ξεκουράσου.

Ο οδηγός τον κατάγγειλε στην επιθεώρηση εργασίας. Η επιθεώρηση εργασίας ακόμα τον αναζητεί αφού στα τηλέφωνα της εταιρείας υπάρχει μόνο τηλεφωνητής. Και επικοινωνεί ο ίδιος μόνο όταν αυτός θέλει. Η επιθεώρηση εργασίας του έστειλε μέχρι και γραπτό email στο οποίο ο ίδιος δεν απάντησε ποτέ.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι πως η σύμβαση εργασίας που πρόσφατα υπογράφτηκε τηρείται ευλαβικά από τον κάθε επιχειρηματία; Δυστυχώς θα συμπληρώσουμε εμείς κάποιοι συνεχίζουν στο ίδιο ακριβώς μοτίβο με μοναδικό γνώμονα το γρήγορο αλλά και το εύκολο κέρδος. Θα πρέπει λοιπόν το εργατικό κέντρο να κάνει μία πολύ μεγάλη καμπάνια με μοναδικό μότο ΜΙΛΑ μόνο έτσι μπορεί ο ανεύθυνος να τιμωρηθεί.

Φανταστείτε ότι δεν είμαστε ούτε στα μισά της σεζόν και έχουμε στα χέρια μας 34 καταγγελίες.

Άφησε ένα σχόλιο

Επικοινωνία: info@protiekdosi.news

ΔελτίαΤύπου:info@rodosmedia.group

© 2023 protiekdosi.news. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.