Συναντήσεις Όλ. Κεφαλογιάννη με τον Πρέσβη της Ελβετίας και την Πρέσβη της Αλβανίας

Από: newsroom
0 Σχόλιο

Τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, κ. Stefan Estermann, ο οποίος συνοδευόταν από την πολιτιστική ακόλουθο της Ελβετικής Πρεσβείας κα Μ. Παπαδοπούλου, συνάντησε σήμερα η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, παρουσία του Διπλωματικού της Συμβούλου, κ. Γ. Δημητριάδη.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Ελβετίας με κύρια έμφαση στον προγραμματισμό των δράσεων των δύο χωρών, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν στην ανάδειξη βιώσιμου τουρισμού με ιδιαίτερη αναφορά στην περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα εκπαίδευσης στον τουρισμό και εισαγωγής καινοτόμων πρακτικών στην εκπαίδευση, σε σχέση και με τις τουριστικές σχολές του Υπουργείου Τουρισμού.

 

Η Υπουργός Τουρισμού και ο Πρέσβης της Ελβετίας συμφώνησαν στην κοινή προσπάθεια για ενίσχυση των διαχρονικά καλών σχέσεων υπό το πρίσμα του Φιλελληνισμού και συζήτησαν τις επόμενες ενέργειες έτσι ώστε η προσπάθεια αυτή να τελεσφορήσει άμεσα.

 

Στη συνέχεια, η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, συναντήθηκε με την Πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα, κα Λουέλα Χαϊνταράγκα (Luela Hajdaraga), για μια συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας των δύο χωρών.

 

Η κα Χαϊνταράγκα αναφέρθηκε στη σημαντική ανάπτυξη που γνωρίζει ο τουρισμός στην Αλβανία κατά την τελευταία πενταετία και εξέφρασε την επιθυμία της αλβανικής πλευράς να αντλήσει από την ελληνική εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα, αλλά και να προχωρήσει σε συνεργασία για θέματα αειφορίας, εναλλακτικές μορφές τουρισμού και για την ανάπτυξη κοινών τουριστικών πακέτων με στόχο απομακρυσμένες αγορές.

 

Σημειώνεται ότι Ελλάδα και Αλβανία συνεργάζονται στη βάση διμερούς συμβατικού πλαισίου συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού (Συμφωνία διμερούς συνεργασίας από το 1999), ενώ πρόσφατα υπέγραψαν Κοινό Πρόγραμμα Δράσης στον τουρισμό για το διάστημα 2023-2026.

 

Για την ενεργοποίηση του νέου πλαισίου συνεργασίας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ανάπτυξη διμερών επαφών με αφετηρία συνάντηση εργασίας εκπροσώπων των δύο αρμόδιων Υπουργείων μέσα στο επόμενο διάστημα, η οποία θα προετοιμάσει το έδαφος για μια επίσκεψη της Ελληνίδας Υπουργού στα Τίρανα, αλλά και για επαφές εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα.

 

Τέλος, η Πρέσβης της Αλβανίας εγχείρισε στην κα Κεφαλογιάννη επίσημη πρόσκληση από την Υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας να παρευρεθεί στην 70ή Σύνοδο της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την Ευρώπη, που θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα στις 7-9 Απριλίου τρέχοντος έτους.

Επικοινωνία: info@rodosmedia.group

Δελτία Τύπου: info@protiekdosi.news

Όλα τα δεδομένα της ιστοσελίδας Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου είναι δεσμευμένα. 
Απαγορεύεται ρητά η χρήση και αναμετάδοση τους δίχως την έγγραφη άδεια του εκδότη.

© 2018 -2023 Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00